Diétás frankfurti leves

Diétás frankfurti leves

A frankfurti leves finom, gyorsan elkészül, és néhány változtatással olyan diétás, alakbarát étellé lehet varázsolni, amit fogyni vágyók és életmódváltók is bátran fogyaszthatnak. A diétás frankfurti leves készítéséhez az alapanyagokat kell jól megválogatni, és néhányat lecserélni.

A frankfurti leves fő alapanyaga a kelkáposzta, ami gazdag ásványi anyagokban. Tartalmaz például magnéziumot, ami a szervezet számára életfontosságú ásványi anyag, és mivel a szervezet nem tudja előállítani, ezért fontos magnéziumban gazdag ételeket fogyasztani, amik több pozitív hatásuk mellett, az álmatlanságot is segítik legyőzni. A kelkáposzta ezen kívül tartalmaz még kálciumot, ami a csontritkulást segít megelőzni, és gazdag A és C vitaminokban.

A frankfurti leves másik fő alapanyaga a virsli, a nevét is erről kapta. Fontos, hogy jó minőségű, magas hústartalommal rendelkező virslit használj, a frankfurti virsli és bécsi virsli is megfelelő.

A virsli adja a frankfurti leves jellegzetes ízét, de hogy a leves kevesebb kalóriát és zsírt tartalmazzon, ezért a diétás frankfurti levesben a virsli felét csirkemellel helyettesítjük.

A krumpli szintén egyik alap hozzávalója a hagyományos frankfurti levesnek,  de mivel nem igazán diéta barát étel, a diétás frankfurti levesből kimarad, de helyettesíteni lehet más zöldséggel például zellerrel vagy sárgarépával.

Ezen kívül a diétás frankfurti leves habarása is diétás hozzávalókból készül, joghurtból és zabpehelylisztből.

Diétás frankfurti leves

Diétás frankfurti leves

Diétás frankfurti leves hozzávalók:

  • 10 dkg frankfurti virsli
  • 10 dkg csirkemell
  • 40 dkg kelkáposzta
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál zabpehelyliszt
  • 2 dl joghurt
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál majoranna
  • 1/2 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 evőkanál só
  • 1 csipet bors

 

Diétás frankfurti leves elkészítése:

1.Kockázd fel a csirkemellet és sózd be.

2. Készítsd elő a többi alapanyagot is:

  • karikázd fel a virslit
  • aprítsd fel a vöröshagymát és fokhagymát
  • vágd ki a kelkáposzta torzsáját és csíkozd fel

3. Egy lábosban melegítsd fel az olajat, és pirítsd meg a virsli karikákat, majd vedd ki a virsliket a lábosból, egy papírtörlővel itasd le a felesleges olajat és tedd őket félre.

 

4. Tedd az olajba a vöröshagymát és párold üvegesre.

5. Add a fokhagymát és a csirkemellet vöröshagymához, és kevergetve pirítsd fehéredésig a csirkemellet.

 

6. Add a kelkáposztát a csirkemellhez, pirítsd le kicsit.

7. Add a káposztához a fűszereket pirospaprikát majorannát, köményt, sót, borsot, keverd össze.

 

8. Öntsd fel kb. 1,5 liter forró vízzel és főzd a diétás frankfurti levest kb. 10-12 percig közepes lángon, míg a kelkáposzta és a csirkemell meg nem puhulnak

9. A joghurtot keverd simára a zabpehelyliszttel, majd adj hozzá egy merőkanállal a levesből és keverd össze, majd öntsd a joghurtos habarást a diétás frankfurti leveshez és keverd össze.

10. Végül add a sült virsli karikákat a leveshez, és már kész is a diétás frankfurti leves!