A tökéletes szemhéjtus vonal titka

Tökéletes tusvonal

A tökéletes tusvonal titka

A szemhéj tusvonal az, ami szinte minden arcon jól áll, minden szempárt csillogóvá vagy éppen rejtélyessé varázsol. Mire kell vigyázni a tus használatakor? Hogyan válasszunk szemhéjtust, ha érzékeny a szemünk?

És hogyan lesz tökéletes az a mindent meghatározó tusvonal? Lássuk a titkot!

Hogyan válasszunk szemhéjtust?

Szemhéjtust nem a színe alapján választunk, mint a többi sminknél, mert a tus színe általában sötét, fekete, vagy feketésbarna. Inkább aszerint választhatunk, hogy mennyire tartós. Vízálló-e vagy sem? Illetve a mostanában legfontosabb szemponttá vált, hogy allergizál vagy érzékeny bőrre, szemre is használható-e.

Szemhéjtus érzékeny szemre

Szemhéjtus érzékeny szemre

Az érzékenység vagy allergia legtöbbször az illatanyagokra vagy az összetétel egy részére jelenik meg. Ezért érzékeny szem esetén nagyon fontos, hogy a szemhéjtus minőségi, természetes anyagokból készüljön, kimondottan érzékeny szemre.

A Jane Iredale szemhéjtus érzékeny szemre, minőségi színbomba irritáló kemikáliák nélkül. Illóolajokkal készül, amelyek táplálják a bőrt és közben védik a kiszáradástól.

A tökéletes tusvonal titka

Szemhéjtust már az ókorban is használtunk. A tusvonal lehet vastagabb, vékonyabb, cicásan hosszabb, ahogy a divat éppen diktálja. Azonban ez a vonal nem lehet szaggatott, cikkcakkos vagy kanyargó.

A szemhéjtus használata egy határozott vonalat jelent a szemhéjon. A belső és a külső szemzugban vékony, a szivárványhártya felett pedig vastagabb.

Ezért a szemhéjtus felvitele sok gyakorlást igényel, érdemes nyugodt körülmények között sokszor gyakorolni a vonal meghúzását, hogy „élesben” már ne legyen hiba benne. Érdemes a tusvonalat belülről kifelé húzni, esetleg több vonalból meghúzni. Egy mozdulattal ugyanis neme lehet egyenletes eredményt elérni, csak nagyon sok gyakorlással.

Vigyázni kell arra is, hogy pislogással ne kenődjön el, és a vonal pont a szempillák tövébe húzzuk, különben ott marad egy világos sáv, ami tönkreteheti a sminket.

Szemhéjtus ecset

A tökéletes tusvonal titka tehát a jól megválasztott szemhéjtus és a rengeteg gyakorlás!

Jane Iredale smink termékei minőségi, természetes megoldást jelentenek az egyre több érzékeny és allergiás bőrre, szemre. Életkortól és bőrtípustól függetlenül bátran merjük ajánlani a szemhéjtust érzékeny szeműeknek!

Karrier témájú cikkek

Életmód cikkek