Bach- virágok után a Bach- virágeszenciák

Ezen a héten Rabi Krisztinával beszélgettem, aki a családjának és saját magának keresett megoldást a gyógyszerek minimális használatára, az egészségesebb életvitelre. Így mélyedt el a homeopátiában, végül a Bach- virágok megismerése és használatuk tapasztalatainak megszerzése után Ő maga is a termék egyik Bach-virágeszencia forgalmazójává vált, és a The Bach Centre regisztrált Bach-virág tanácsadója lett.

Bach- virágok után a Bach- virágeszenciák, majd forgalmazó és tanácsadás

Ötvenes nő:  Mikor váltottál? Miért döntöttél úgy, hogy pályát módosítasz?

Rabi Krisztina a Bach termékek forgalmazója.Rabi Krisztina: Tizenakárhány évvel ezelőtt ismerkedtem meg a homeopátiával. Akkor azt gondoltam, hogy olyan gyógymódot szeretnék a családomnak és magamnak, ahol minimálisra szűkítjük a gyógyszerek használatát. Ehhez a gyógymódhoz, olyan orvost kellett keresnem, aki ennek a szemléletnek a tudatában gyógyít.

Az egyik beszélgetés alkalmával, azt mondta az orvosom, hogy nekem a Bach-virágokkal kellene foglalkoznom. Fogalmam sem volt, hogy mi ez, eszik vagy isszák. Akkor még az információhoz jutás elég szűkös volt, nem nagyon bukkantam a nyomára ennek a módszernek. Majd pár hónappal később megláttam egy könyvet, ami a Bach-virágterápiáról szólt. Most már a tudás, az információ megvolt, csak a szükséges eszenciák nem.

A mese tovább folytatódott, mert megismerkedtem egy osztrák gyógyszerésszel, aki az eredeti angol Bach-virágeszenciák forgalmazást végezték. Az ő segítségükkel elkezdtem a magyarországi forgalmazást, ami mind a mai napig tart.

Ötvenes nő:  Mivel foglalkozol most?

Rabi Krisztina: Egyszóval a Bach-virágokkal. Dr. Edward Bach, angol orvos volt, aki rájött, hogy az érzelmeink hatással vannak a fizikai állapotunkra. Ha harmóniában vagyunk, akkor jól érezzük magunkat a bőrünkben, míg ha kibillenünk a belső egyensúlyunkból, akkor számos síkon jelez a testünk.  Bach doktor virágai, a Bach-virágok segítenek az egyensúly visszaállításában. A The Bach Centre regisztrált Bach-virág tanácsadója vagyok, így a kereskedelem mellet, Bach-virág konzultációt is tartok.

Szerencsés helyzetben vagyok, mert a munkám a hobbim is, így azzal foglalkozhatok, amit nagyon szeretek, és ami érdekel. Örömmel adom át azt a tudást, amit az elmúlt 10 évben megszereztem, különösen annak a tudatában, hogy ezzel másokat segíthetek a jobb életminőség elérésének érdekében.

Ötvenes nő:  Miért éppen a Bach- virágeszenciák mellett döntöttél az újrakezdéshez? Beszélj erről egy kicsit részletesebben!

Rabi Krisztina: Ahogy már az előbb is említettem az élet felkínálta ezt a lehetőséget és én elfogadtam. Bele ültem a hintába és azóta repülök. Először csak aprócska lépéseket tettem, éppen mindig annyit, amennyit elbírtam. Figyeltem a környezetem és a világ visszajelzéseit, és azokra reagálva egyre nagyobb lépésekben haladok az utamon. Fontosnak tartom, hogy mindenki olyan munkát végezzen, amit szeret. Találja meg benne a flow élményét (Csíkszentmihályi Mihály). Mindegy, hogy mit csinál, csak amit tesz, azt örömmel tegye. A munka nagyon fontos része az életünknek, és itt nem a pénzkeresetre gondolok, hanem a fejlődésre, a sikerre, az elismerésre, hogy örömöt okozzon nekünk a tevékenységünk. Én megtaláltam ezt a Bach-virágeszenciák világában.

Eredeti Bach-virágeszenciák,

Ötvenes nő:  Mit szeretsz benne?

Rabi Krisztina: Ha egy szóval kéne válaszolnom, akkor azt mondom, hogy mindent. Persze ez nem teljesen így van, mert a munkával járó adminisztrációt nem szeretem annyira, amit muszáj megcsinálni a törvények és a működés miatt. De nagyon szeretek emberekkel foglalkozni, csodálattal olvasom Bach doktor 100 évvel ezelőtti gondolatait, amiben olyan fantasztikusan egyszerűen ragadja meg a gyógyítás útját, a saját felelősségünk kérdést. Nem véletlenül volt az ajtajára az felírva, hogy: EGYSZERŰSÉG – ALÁZAT – EGYÜTTÉRZÉS. Ennek szellemében tevékenykedek nap, mint nap, és ez nagyon jó érzés.

Ötvenes nő:  Mi volt a legnagyobb kihívás? Beszélj a nehézségekről!

Rabi Krisztina: Nehéz erre a kérdésre válaszolni, mert a nehézségeket én inkább kihívásként élem meg. Ha az lenne a kérdés, hogy hány és milyen kihívások voltak, akkor arra röviden azt felelném, hogy sok, sok és sok. A Bach-virágterápia nem rendelkezik olyan hagyományokkal hazánkban, mint Nyugat-Európában. 100 éves múltra tekint vissza ez a csodás módszer, melynek művelője és hirdetője vagyok, mondhatni egyik úttörője. Nincsen a gyógyításban olyan hagyománya nálunk. A piac összes szereplőjével, a nagykereskedővel, a bioboltossal, a patikussal, a gyógyító tevékenységet végzőkkel és a végfelhasználóval is meg kell ismertetnem, hogy mi fán is terem a Bach-virágterápia. Lassú, sokrétű kommunikációt kíván, aminek hosszú távon érik be a gyümölcse. Bizakodó vagyok, mert az elmúlt 10 év alatt sok változás történt ezen a téren, de van még mit tennünk.

A kereskedelem, a vállalkozásom vezetése, – ahogy minden más területen is – nagy felkészültséget igényel. Kezdve a törvények ismeretétől, a száraz táblázatok gyártásáig. A papírmunkát kevésbé szeretem, mint mesélni a Bach-virágokról, vagy segíteni másoknak. Így ez azért okozott már sokszor fejtörést, és nagy kihívásokat.

Ötvenes nő:  Ki és mi segített, adott erőt, hogy felépíts egy új vállalkozást? Szerinted milyen emberi tényezőkön múlik a siker?

Rabi Krisztina: Elsődlegesen a hitem az, ami mindig erőt adott és az apró sikerek, amik jelezték, hogy jó úton járok. A körülöttem lévők, a családom, a barátaim, a kollégák, akikre mindig számíthattam, ha segítség kellett, vagy éppen megértés. Továbbá azok a vállalkozások, akikkel együtt dolgozom, és segítik a napi munkámat.

A siker mindenkinek mást jelent. Nekem azt, ha azt csinálhatom, amit szeretek és ezzel másoknak is segíthetek. Úgy érzem, jó úton vagyok, és élvezem ezt az utazást.

Ötvenes nő:  Kérlek, búcsúzz egy kedvenc idézettel, ami segített utadon, amellyel üzensz azoknak a nőknek, akik még innen vannak, de szeretnének továbblépni!

„Csak az igazi vágy, az igazi motiváció számít: ez a valódi siker, függetlenül a végeredménytől.”

Tehát, ha te inkább farmer szeretnél lenni, s nem ügyvéd, ha inkább borbély, s nem buszvezető, vagy zöldséges helyett szakács, akkor változtasd meg foglalkozásod, tedd azt, amit akarsz és boldog leszel, jól fogod érezni magad, lelkesedéssel végzed a munkád, és jobban dolgozol farmerként, borbélyként, szakácsként, mint ahogyan abban az állásban teljesítettél volna, ami sohasem tartozott hozzád.” Dr. Edward Bach – Szabadítsd fel Tenmagad – 1932 –

Bach- virágok: Eredeti Bach- virágeszenciák.

 

Ötvenesnő: Köszönöm Krisztina, hogy elmesélted az újrakezdésed történetét. További sok sikert kívánunk munkádhoz és jó egészséget!

Kedves olvasóm, ha Te is ismersz hasonló sikertörténetet, kérlek oszt meg Velünk, bátorítva azokat az ötvenes nőket, akik még nem merték meglépni, hogy vágyaikat, terveiket kövessék.

Rabi Krisztináról, munkájáról, elérhetőségéről további információk:

Honlap: Bach- virágeszenciák

Facebook: Bach- virágeszenciák