Karácsony közeledtével figyeljünk egymásra

Hamarosan itt a karácsony, ünnepi díszbe öltöztetjük a lakást, de önmagunkra vajon gondolunk- e? Nem arra gondolok, hogy Szenteste és  karácsony napján szépek és csinosak leszünk- e, hanem belsőnket is feldíszítjük-e. Díszbe öltöztetjük párunkat is kívülről- belülről? Talán ezek fontosabb feladatok lennének, mint az előzetes készülődés, ajándékvásárlás, menütervezés, és fenyőfadíszítés.

Karácsony közeleg.

Karácsony közeleg.

Bár azt hangoztatjuk egész évben, hogy nem csak karácsony napján kell a szeretet és ez igaz is, de ilyenkor azért fokozottan nagyobb az igény a szeretet kimutatásra.

Sok kapcsolatban karácsonykor tudatosul, hogy év közben eltávolodtak egymástól, már nem beszélgetnek, nincsenek egymásnak mondanivalójuk.

Karácsonykor az élet lassabbá válik, bőven van időnk a másik félre, tervezzük meg, hogyan mutassuk meg, milyen fontos még mindig számunkra. tervezzük meg előre mondanivalónkat, kérdéseinket, amivel párunkkal törődünk a szokásos formaságok helyett.

Karácsonyi törődés ötletek

  1. Találjunk időt, amit meghitt körülmények között, kettesben töltünk párunkkal.
  2. Csendben figyeljük párunkat és ha észreveszi, csak mosolyogjunk kedvesen. Már az is boldoggá teheti, ha látja és érzi, örömmel nézzük Őt.
  3. Engedjük meg, hogy az Őt érdeklő témákat hozza fel, sőt biztassuk, hogy bővebben fejtse ki ezeket.
  4. Dicsérjük meg gondolataiért, és biztassuk a folytatásra, mi pedig hallgassuk Őt teljes figyelemmel.
  5. Találjunk régi emlékeket, amiket már majdnem elfelejtettünk, de még ma is beleborzonghatunk a történetekbe. Idézzük fel a legkellemesebb emlékeinket.
  6. Tervezzünk programokat a jövő évre, amiket mindketten nagy kedvvel szeretnénk.
  7. Végül pedig az egyik legfontosabb: ne felejtsük el, hogy a törődés és a szeretet egyik legismertebb, de sokszor elhanyagolt formája a simogatás, ölelés, kézfogás. Éljünk ezekkel a lehetőséggel, mert ha hosszabb ideje együtt vagyunk, sokszor már el is felejtkezünk akaratlanul erről a nagyon fontos és könnyen kimutatható érzelemmegnyilvánulásról.

+1 Karácsonyi törődés ötlet

Olvasgathatunk szép karácsonyi verseket és meséket is, ami közös fiatalságunkra emlékeztet, meghittséget és melegséget áraszt szét szívünkben. A karácsony napja oldalon kedvedre válogathattok, versekben és mesékben.

Kedvesség kalendárium cikkemben is találsz további ötleteket.

Fogadjuk meg önmagunknak és önmagunk védelme érdekében, hogy megteszünk mindent, amivel csak párunkat belsőleg is feldíszíthetjük a következő évre.

Karácsony- szeretet.