Vállalkozási ötletek nőknek – 50 felett

Vállalkozást indítanál? Ráadásul 50 felett? Miért is ne? Az internetnek hála, egy vállalkozás indítása könnyebb, mint valaha. Egy online vállalkozás indításához nem szükséges komoly kezdőtőke, rugalmasan akkor és ott dolgozhatsz, amikor és ahol szeretnél, akár a munkád mellett a szabadidődben is belekezdhetsz. Amire szükséged lesz, az az elszántság, hogy új dolgokat tanulj, és idő, amit befektetsz a vállalkozásod építésébe.

És hogy mit lehet kihozni egy online vállalkozásból?

  • először is egy vállalkozás indítása mindig egy izgalmas önismereti kaland
  • olyan témával foglalkozhatsz, amit szeretsz és amiben kitejesedhetsz
  • kiegészítheted a jövedelmedet, nyugdíjadat
  • ha még dolgozol, benne van egy karrierváltás lehetősége is

Ehhez először is szükséged lesz egy jó vállalkozási ötletre. Olyan megvalósult példákat, valódi vállalkozási ötleteket gyűjtöttem össze, melyek nőként, 50 fölött is izgalmasak lehetnek. Az ötletek alapja sokszor egy érdeklődési kör, egy készség, vagy akár egy egyszerű probléma, amit sikeresen megoldottunk az életben.

 

Vállalkozási ötletek nőknek 50 felett

A példákból jól látszik, hogy egy vállalkozási ötletnek nem kell bonyolultnak lenni ahhoz, hogy sikeres legyen. Sőt, első vállalkozásnak kifejezetten ilyen egyszerű ötleteket javaslok.

 

Indíts szolgáltatást az interneten keresztül!

Ha van egy értékes tudásod, vagy hajlandó vagy új dolgokat tanulni,  az internet segítségével könnyen tudod a szolgáltatásodat értékesíteni. Így jó kiegészítő, vagy akár főállású jövedelemforrást tudsz felépíteni. Ilyen szolgáltatás lehet például a szövegíró, editor, korrektor, grafikus, nyelvtanár, virtuális asszisztens, tanácsadó, coach. Érdemes helyfüggetlenné tenni a szolgáltatásodat, pl. nyelvóra Skype-on keresztül.

Példák:

Arianna Taboada

Weboldal: ariannataboada.com

A sztori: Arianna Taboada egészségügyi szakemberként azt tapasztalata, hogy sok nő a gyerek születése után kiszolgáltatott helyzetbe kerül. Tanácsadóként vállalkozó és szabadúszó nőknek segít megtervezni a gyerek születése utáni időszakot.

Jövedelem: Coaching, tanácsadás,  könyv

 

 Védikus Pszichológia

Weboldal: vedikuspszichologia.com

A sztori: Kurucsai Márta meditációs tréner és életmód tanácsadó, aki eredetileg újságíró, de mindig is érdekelték a spirituális témák és az önismeret. Az oldalán keresztül olyan embereknek segít, akik elakadtak az önismereti úton vagy a tudatosságukat szeretnék fejleszteni, és nyitottak a holisztikus szemléletre.

Jövedelem: online konzultáció, workshop, képzés

 

 

Oszd meg a sztoridat!

Ha van olyan probléma, amit sikeren megoldottál már az életedben, akkor a tapasztalatod megosztásával sok hozzád hasonló nőnek segíthetsz. Ilyenkor jó vállalkozási ötlet lehet egy blog indítása.

Példák:

Vállalkozási ötlet blog, vlog, podcast

Half Size Me

Weboldal: halfsizeme.com

A sztori: Heather Robertsont a saját fogyásának története motiválta az oldal létrehozására. Gyerekei születése után a súlya 141 kg lett, és csak sokadik próbálkozásra sikerült 5 év alatt 77 kg-ra lefogynia. Azoknak segít, akik nem csak pár kilótól szeretnek megszabadulni, hanem nagy súlyfelesleggel küzdenek

Jövedelem: online tréningek, prémium tagság, tanácsadás

 

 

Have the Relationship you want

Weboldal: havetherelationshipyouwant.com

A sztori: Rori Raye-t saját korábbi párkapcsolati kudarcai motiválták, hogy párkapcsolati coach-csá képeztesse magát. Oldalán keresztül párkapcsolati tanácsokkal és képzésekkel segít nőknek.

Jövedelem: ebook és online képzések

 

Válj szakértővé vagy információs központtá

Ha van olyan érdeklődési köröd, vagy hobbid, amivel nagyon szeretsz foglalkozni, ez is jó alapja lehet egy vállalkozási ötletnek. Ebben a témában szakértővé, vagy információs központtá válhatsz, akihez megoldásért vagy információért érdemes fordulni.

Példák:

Learning Herbs

Weboldal: learningherbs.com

A sztori: Az oldalt John Gallagher és felesége hozták létre gyógynövények iránti szeretetükből. Egy teljes képzési rendszert alakítottak ki azok számára, akik szeretnék jobban megismerni a gyógynövényeket.

Jövedelem: kezdőkészlet, társasjáték, könyv, klubtagság előfizetés

 

vállalkozási ötletek nőknek

Make Fabulous cakes

 

Make Fabulous Cakes

Weboldal: make-fabulous-cakes.com

A sztori: Darlene Abarquez az első gyermekét várta 1997-ben, amikor az öccse születésnapjára elkészítette élete első tortáját. Mivel gyermekét váró kismamaként rengeteg ideje volt, elkezdett kísérletezgetni receptekkel, díszítésekkel, ami valódi szenvedéllyé vált számára. Az oldala a tortasütés szerelmeseinek szól bármilyen szinten.

Jövedelem: Online képzések

A cikket Paulányi Bea írta, a viszlattaposomalom.hu blog szerzője, ahol további vállalkozási ötletekről és vállalkozás indítási tippekről olvashatsz.