Stílus és biztonság – a nyerő páros

Farmerkabát

Stílus és biztonság – a nyerő páros

 

Kell-e választanunk a stílusos öltözködés és a megbízhatóság között, ha olyan munkát végzünk, amelyhez munkavédelmi ruhát kell viselnünk? A válaszunk egyértelműen nem. Sőt meg vagyunk győződve arról, hogy egyre inkább helyet kapnak a munkavédelmi ruhák a hétköznapi öltözködésben is.

 

Stílus és biztonság – Az ezerarcú farmer

 

Nem újkeletű, hogy a munkaruházat teret hódít a mindennapok divatjában. A farmernadrág ma már az egyik legnépszerűbb viselet, korosztályra és nemre való tekintet nélkül. Ki gondolná, hogy ebből a közkedvelt anyagból készült ruhadarabokat eleinte munkaruhaként viselték az 1800-as években, egészen a 20. század közepéig. Ezt követően, nagyjából az 1950-es évek elején a formális öltözködés elleni lázadás jelképeként kezdték hordani a divat forradalmárjai. Nem is kérdés, hogy az erős pamutszövet strapabírósága miatt vált népszerűvé a tinédzserek és felnőttek körében egyaránt. Az egykori munkaruházat az 1970-es évek óta a divat állócsillagaként állja a sarat a mindennapok elvárásaival szemben is.

Farmerkabát
Farmerkabát

 

Farmernadrág
Farmernadrág

Stílus és biztonság - Farmer
Farmer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stílus és biztonság – Az alkalmazottak megjelenése a cég arca

 

Nem kell ruházati történelemkönyveket bújnunk ahhoz, hogy képet kapjunk arról, micsoda változásokon mentek keresztül a munkaruhák az elmúlt években. Orvosi rendelőkben a legtöbben megfordulunk, így elég személyes tapasztalatainkat segítségül hívni, hogy felidézzük, ahogy a megszokott fehér köpeny vagy a nadrág-póló-klumpa kombináció mellett egyre gyakrabban tűntek fel a különböző színű és fazonú munkaruházatok az egészségügyi dolgozókon. Ezek között olyanokkal is találkozhatunk, amelyek nyugodtan hordhatóak otthon, vagy akár az utcán is.

A gyártók gyorsan felismerték, hogy egy munkaruhának nem csak elnyűhetetlennek és kiváló minőségűnek kell lenni, de haladva a korral, divatosnak és nem utolsó sorban színesnek, egyedinek is. Megértve ezt az igényt egyre több gyártó cég tudatosan törekszik arra, hogy teljes termékcsaládokat, formatervezett munkaruhákat készítsen és dobjon piacra.

A munkavégzők igényei mellett a tervezők arra is figyelmet fordítanak, hogy az első benyomás mekkora hatással lehet egy vállalkozás sikerére. Meghatározó pillanat egy cég üzleti sikerében, amikor a vevő vagy a megrendelő először találkozik a vállalattal az eladókon, kivitelezőkön, szakembereken keresztül. Fontos, hogy a dolgozók milyen öltözetben képviselik a vállalkozást és egyúttal hogyan pozícionálják a terméket, hiszen napjainkban ők is a brand meghatározó részei. Ez is oka annak, hogy a munkaruházatot gyártó és forgalmazó cégek igyekeznek minél mutatósabb darabokkal megnyerni a különböző cégek döntéshozóit és munkavállalóit maguknak. Az irány üdvözlendő, hiszen mindenki szívesebben visel divatos ruhát munka közben is, függetlenül attól, hogy milyen munkát végez.

 

Stílus és biztonság – Kényelmes, mutatós és biztonságos

 

A divatosság mellett ne felejtkezzünk meg arról, hogy a munkaruháknak szabványelőírásoknak kell megfelelniük, hogy megfelelő védelmet biztosítsanak. Épp ezek az előírások garantálják, hogy a gyártók strapabíró, minőségi és időtálló termékeket állítanak elő. Az igazán igényes munkaruhák tehát egyszerre ötvözik a tartósságot és a világmárkák stílusát. Úgy alakítják őket, hogy bírják a folyamatos munkával járó megpróbáltatásokat, de emellett bátran lehessen utcai viseletként is hordani őket.

Itt az ideje elfelejteni tehát, amit a munka és munkavédelmi ruhákról eddig gondoltunk. Az erre a piacra szakosodott gyártók a divatipari cégekhez hasonlóan szeretnék ügyfeleik legteljesebb igényeit kiszolgálni. De túl a nap, mint nap munka vagy munkavédelmi ruhát viselőkön, egyre inkább szeretnék megszólítani azokat is, akik a hosszútávú minőséget keresik hétköznapi kihívásaikhoz. Sportoláshoz, hobbi tevékenységhez vagy a különböző időjárási körülményekhez.

 

Stílus és biztonság – Válaszd a tökéletest, ne érd be kevesebbel!

 

A munkavédelemhez hasonlóan az élet különböző területein, mint például sziklamászás, kerékpározás, kertészkedés vagy horgászás során használt védőfelszereléseknek is a legszigorúbb biztonsági, funkcionális és kényelmi elvárásoknak kell megfelelniük. Nem véletlen, hogy ma már sportruházati cégek is gyártanak munkaruházatot és fordítva. Ne lepődjünk meg, ha egy-egy munkavédelmi termékeket gyártó cég kínálatban olyan munkavédelmi ruhákat, cipőket, alsó ruházatot vagy akár kiegészítőket találunk, amelyek sportoláshoz, szabadidős tevékenységekhez is kiválóan használhatóak. Sőt egy-egy jól ismert sportmárka logója is feltűnik rajtuk. Érdemes a munkavédelmi ruházatokat gyártó cégek termékei közül válogatnunk akkor is, ha kifejezetten olyan darabokat keresünk, amelyek megbízható védelmet nyújtanak a szél, a hideg vagy az eső ellen.

Stílus és biztonság – Vásároljunk tudatosan!

 

A munkavédelmi ruházattal foglalkozó oldalakon található termékek további előnye, hogy a kiváló minőségű ruhák és lábbelik teljes választéka szinte bármilyen méretben elérhető. Nem utolsó sorban pedig, jó ha tudjuk: ezek a darabok praktikusságuknak és tartósságuknak köszönhetően sok éven át ruhatárunk meghatározó elemei lehetnek. Így nemcsak pénzt spórolunk meg, de környezetünket is kevésbé terheljük, ha ezekből a termékekből vásárolunk.