A trendiség a korral járna? Mi a titka a fiatalos külsőnek

Fiatalos külső a mai, modern világban? Az idősebb korosztálynak (bár én az érettebb hölgyek megnevezést jobban szeretem) véleményem szerint egyáltalán nem nehéz követni a mai divattrendeket és hozzájutni végeláthatatlan kreatív kiegészítők, divatékszerek és egyéb kozmetikumok sorához – ugyanis, ma már eljutottunk oda, hogyha a közelben lévő butikban nem találjuk meg a nekünk való darabot, úgy az internet segítségével, online shopping keretében a világ bármely pontjáról beszerezhetjük azt és gyakran még csinosabbat is, mint amilyet eredetileg akartunk.

Fiatalos külső

 

Sokféle írás, tanácsadás és egyéb tipp létezik a 40-50 feletti nőknek, miként nézhetnének ki még fiatalosabban. S habár az egyedi stílusnál nincs is szebb és jobb, néha úgy látom, szeretnének ugyan haladni az innovációkkal, mégis valahogy nem éreznek rá, mi áll jól nekik, alakjukhoz igazodva mit viseljenek, milyen hajszín húzhat le tíz évet akár róluk (megsúgom, a gesztenyebarna legtöbbször) vagy csak szimplán nem tudják, mit is akarnak vagy mit kéne kiemelni előnyösen magukon.

Ezekre a problémákra olvassunk el most három egyszerű megoldást!

I. Ismerd meg a színeidet!

Ezt úgy értem, hogy ne kövesd el azt a bakit öltözködéskor, hogy mindenféle rikító színt, zsúfolt mintákat vagy pont full feketét aggatsz magadra, hisz egyik véglet sem áll jól ebben a korban.

Általában ez a divatbaleset látható az ötvenes nőknél, ugyanis a “színes” felének a túldíszítéssel a fiatalos külső a célja, a másik felének meg az elegancia és karcsúság kiemelése, csakhogy a célunk eléréséhez nem árt egy jó adag jóízlés, aranyközépút és reális önkép.

Fiatalos külső

Olyat is szoktam még látni, hogy habár a szerelése rendben van az utca hölgyének, de a színösszeállítása vagy csupán a fölsőjének a színe egyáltalán nem passzol hozzá, sőt még öregít is rajta, ahelyett hogy üdítő hatással lenne arra, aki ránéz.

Tehát ez tényleg egy No.1, azaz elsőszámú probléma ennél a korosztálynál.

Megoldás:

Keresd ki, tanulmányozd, milyen színű bőrtípussal rendelkezel és aszerint válogasd ki a ruhadarabjaidat, ékszereidet és egyéb kiegészítődet!

Pl.: ha sápadt vagy, mint amilyen én, úgy egy éles árnyalatú vörös blézer vagy blúz helyett inkább válassz egy élénkebb padlizsán, királykék vagy bordószínűt, mert míg az előbbi csak a ráncaidat és az áttetsző hajszálereidet fogja kiemelni, úgy az utóbbiak teljesen felfrissítik és élettelibbé teszik az egész kinézetedet.

Ha azonban mégis ragaszkodnál a piros valamelyik árnyalatához, úgy a paradicsom szín lesz az, ami neked való, ám ezt inkább fehér-fekete alappal jó max kombinálni.

 

Fiatalos külső

 

Rózsaszínes vagy kreol bőrtípusú vagy? Akkor Te bátran játsszhatsz a citromsárga, neonzöld, erős pink és egyéb “szemet szúró” színekkel, de csínján, ne bújj rögtön talpig ilyen színekbe! Csupán jó ha tudod, hogy pl. egy ilyen színű táska, kendősál vagy virágminta a fölsődön valószínűleg pazarul fog állni rajtad és könnyedén összezavarhatsz egy jó összeállítással másokat a valódi korodat illetően.

II. Érezd magad kényelmesen!

Lehet nem tűnhet fontosnak elsőre, de igenis sokat számít, ha a push-up melltartódban idegesen fészkelődsz a jobb dekoltázsért feláldozva magad, vagy inkább viselsz egy laza, mély kivágás nélküli blúzt egy káprázatos nyakékkel – mindkettő ugyanoda tereli a szemeket, ám míg előbbi lehet már nem annyira trendi egy bizonyos kor felett, úgy utóbbi nagyon divatosan néz ki és egyből a modern, tudatos nő látszatát kelti bennünk.

Fiatalos külső

 

 

Persze itt az alaktípusra is felhívnám a figyelmet, nem mindegy, hogy körte, alma vagy homokóra az alakod, mert egy “almának” egy bő tunika egyáltalán nem jó, helyette viselje bő, V nyakú fölsőjét egy derékövvel, vagy viseljen keresztbe csíkos ruhát, ami rögtön homokóra alakot kölcsönöz viselőjének.

 

A körte típusnak a szintén áhított homokóra alakhoz pedig a legjobb egy olyan viselet, melynek mintái, színei a köldök és a mell között terül el, könnyedén keltve a formás idomok illúzióját.

Ám ha “homokóra” lennél szerencsésen, úgy a legideálisabb választás számodra az egyszínű vagy szimpla mintájú, letisztult és formákat kiemelő viselet, amiket hosszú gyöngysorokkal meg gyöngykarkötőkkel dobhatsz fel például, ami egyszerre fiatalító és végtelenül elegáns.

Tehát ha tudod mi áll jól neked, hogyan öltözködj és nem erőlteted a miniszoknyát, meglátod sokkal jobban fogod érezni magad a bőrödben és ez az energiáidon is érződni fog, vonzóbb kisugárzásod lesz.

Végezetül pedig:

III. Merd megmutatni a saját stílusodat!

Fiatalos külső

 

A fiatalabbaknál ez többnyire nem akadály, ám amennyire a negyven feletti korosztály tud túlzásba esni megjelenés terén, úgy van egy másik tábor, aki pont túl gátlásos hozzá “mert ő már ebből kiöregedett.”

Tévedés!

 

 

Mint feljebb említettem, irtó dögös és szemgyönyörködtető külsőd lehet akár mindennap, ha csak pár apró dologra odafigyelsz. Ezt a Távol-Keleti nők tudják a legjobban a világon, pontosabban ahol én élek, Indonéziában, ugyanis itt nagyban hódol a divatkultúra a fővárosban és mindenkinek szívügye az egyedi megjelenés. Hogy mutassak egy példát, megtekintheted az egyik legnépszerűbb uniszex viselet anyagát, a batikot, amelyből a helyi kézművesek előszeretettel készítenek táskákat is személyre szólóan – tehát olyan, hogy “kiöregedtél a divatból” nem létezik!

Persze, a batik ma még nem könnyen elérhető cucc odahaza, ám ma már egyre több designos kézműves márka jelenik meg a hazai piacon, köztük pedig akadnak, akik széles termékpalettájukkal Téged szolgálnak ki. A kézzel készített divatkiegészítők és holmik amúgyis utánozhatatlanok, megvan a személyes varázsuk és olcsóbbak is sokkal, mint egy puccos világmárka kollekciója.

+1: Légy önmagad, Tiéd a világ!

Te vagy maga a koronája viseletednek, az összeállításod lelke, ne fogd vissza magad és tárd ki szárnyaidat – a legjobb korban vagy hozzá!

Ha tetszett a cikk, inspirálj más nőtársaidat is a megosztás gombra kattintva! (További cikk kreatív és divat témában tőlem: http://indokreativ.hu)