Ékszerek 50 felett is

Ékszerek 50 felett

Az ékszerek minden életkorban hozzátesznek a hölgyek kisugárzásához, ezáltal önbizalmukhoz is. Ékszerek 50 felett is, egyértelműen javasolt viselni ezeket a kiegészítőket, kinézetünkkel harmóniában.

Ebben az életkorban sok hölgy bizonytalanodik el. Megfelelőek-e meglévő ékszerei? Szükséges-e változtatni valamint? Cikkünkben néhány alapvető tanácsot adunk, hogy a Hozzád legjobban illő kellékeket viselhesd.

Még jobban figyelj a bőrtónusra!

Alacsonyabb életkorban kevésbé tűnik fel, ha nem igazán harmonizál bőrszínünkkel a választott ékszer. Később előfordulhatnak kisebb-nagyobb bőrhibák, esetleg egyenetlen tónus vagy szem alatti karikák. Néhány hölgynél az ezüstös árnyalatok még a smink ellenére is ráerősítenek ezekre.

Ezért a fémes kiegészítőknél a következőket vedd figyelembe:

  • Meleg bőrtónushoz arany- vagy rozé arany árnyalatot válassz!
  • Hideg bőrszínhez az ezüstös darabokat részesítsd előnyben!

50 felett se félj a színektől!

Természetesen nem kizárólag nemesfém lehet az ékszer alapanyaga. Bátran vásárolj feltűnőbb bizsukat, akár statement ékszereket is! Az egyszerűbb, semlegesebb színű öltözetekhez szinte kötelező hangsúlyosabb, többszínű kellékeket viselni. Mintás ruhákhoz is válaszhatsz színes kiegészítőt, de itt ügyeljünk a harmóniára!

Ragyogó ékszerek 50 felett is!

A Swarovski kristályok és a drágakövek bármely életkorban megállják a helyüket. Ne félj tehát a ragyogó daraboktól, sem a színes kristályoktól. Nem biztos, hogy pont a legtöbb kristályból álló nyakéket érdemes választani, de az apró köves modellek csillogása kiemeli szépségedet.

Ékszerek 50 felett
Ékszerek 50 felett: Fülbevalók

Válaszd az előnyös formákat!

A bőrtónus mellett alkati sajátosságainkat is fontos figyelembe vennünk. 50 felett pedig különösen, hiszen így ügyesen kompenzálhatjuk testünk esetleges aránytalanságait. Ha viszont nem tudatosan választunk, akár ki is emelhetjük előnytelenebb részeinket.

Segítségünkre lesz a nagy ékszer választék az ékszer webshopban, ha az alábbi tippeket követve választanánk kiegészítőt.

Fülbevaló

Kerüljük a hatalmas, súlyos darabokat! Ilyenkor ugyanis kevésbé rugalmas a bőr, s a nagyobb súly megterheli a fülcimpát. Ez pedig nem túl szép látvány.

A kisebb, könnyebb karikák vagy apróbb, esetleg pontszerű fülbevalók mutatnak legjobban 50 felett. A csillogó darabok kimondottan előnyösek, hiszen energikusnak mutatnak minket.

Gyűrű

Vastagabb ujjakkal rendelkező hölgyek inkább a vékonyabb típust részesítsék előnyben. Hosszú, vékony ujjakhoz választhatunk markánsabb darabot. Olyan időszakban, mikor ujjaink láthatóan duzzadtak, kerüljük a gyűrű viselését!

Nyaklánc

50 felett a nyaklánc hosszával nagyon okosan kell játszanunk. Lássuk a tippeket!

  • Nyakhoz simuló darabot csak hosszú, vékony nyakkal és arccal rendelkezők válasszanak!
  • Egy kicsivel a kulcscsont alá eső láncok a legtöbb hölgyön jól mutatnak. Így hangsúlyozhatjuk az állunk ívét és ajkainkat is.
  • Egy kicsivel lejjebb, a mellcsont középpontjáig érő darabok nyújtják az arcot, s kiemelik a dekoltázst.
  • A dekoltázs alá eső függők vagy gyöngysorok elegánsan mutatnak, s nyújtják a felsőtestet. Fontos azonban megjegyezni, hogy nagyobb mellmérettel rendelkező hölgyek számára nem előnyösek.
Ékszerek 50 felett
Ékszerek 50 felett: Nyaklánc

Összefoglalás: 50 felett nem kell lemondanunk az ékszerekről; még a színes, csillogó, látványos kiegészítőkről sem. A fenti néhány tanácsot követve biztosak lehetünk abban, hogy nem nyúlunk mellé kiegészítők terén.

Karrier témájú cikkek

Divat, szépség témájú cikkek

Praktikus dolgok

Életmód