Esküvő idősebb korban

Esküvő idősebb korban

Életünk 50 felett, avagy esküvő idősebb korban

A szerelem nincs korhoz kötve. Rengetegen vannak, akik 50 felett találják meg a Nagy Ő-t, s határozzák el magukat mellette. Ebben az életkorban is lehet varázslatos esküvőnk, függetlenül attól, hányadik házasságkötésünk lesz ez. Cikkünkben néhány fontos tanácsot olvashattok, melyet egy ilyen esemény szervezése előtt érdemes megfontolni.

Esküvői ruhák 50 felett

Nem kérdés, hogy az urak öltönyben jelennek meg a Nagy Napon. A hölgyek ruhájával kapcsolatban azonban rengeteg kérdőjel merül fel. Pedig sokféle pompás darabot viselhetünk idősebben is, különféle stílusokban. Lássunk néhány variációt!

Esküvő idősebb korban
Esküvő idősebb korban

Sejtelmes anyagok

Bármely életkorban viselhetünk különleges szöveteket. A csipkék és az áttetsző anyagok azért is nagyszerűek, mert az előnyös részeket kiemelhetjük, az előnyteleneket eltakarhatjuk velük. Emellett fiatalos, de elegáns bájt kölcsönöznek megjelenésünknek.

Lefelé bővülő fazon

A teltebb menyasszonyok kedvence lehet 50 felett is ez a stílus. A kebleket hangsúlyozza, a kényesebb részeket pedig takarja egy a ruhadarab.

Fátyol

Nem kell lemondani a fátyolról idősebb korban sem. Kiváltképpen az egyszerű, egyenes vonalú, kissé díszített ruhákhoz illik, de máshoz is viselhetjük.

Hosszú és rövid is lehet

Nincs szabály a menyasszonyi ruha hosszára magasabb életkorban sem. Ha a menyasszony büszke a lábaira, rövidben is csodásan mutat. A hosszú fazon többet takar, ugyanakkor feltűnőbb hatást kelt.

Esküvő idősebb korban
Esküvő idősebb korban

Fehér vagy más árnyalat

Szintén tévhit, hogy fehéret idősebb menyasszony nem viselhet. Ha szeretnénk, nyugodtan válasszuk, de persze pasztellszínekben is oltár elé léphetünk.

Ékszerek 50 felett

A csodálatos menyasszonyi ruhához ne felejtsünk el kiegészítőket vásárolni! Az ékszerészek szívesen adnak tanácsot, milyen ékszer illik a választott stílushoz. A legfontosabb alapszabály azonban könnyen megjegyezhető: stílusban összeillő, nem túlságosan hivalkodó darabokat vásároljunk. Emellett pedig feltűnőbb ruhához visszafogottabb, szolid öltözethez hivalkodóbb kiegészítők dukálnak.

Viselhetünk nyakláncot, karkötőt, fülbevalót, de akár bokaláncot is a következő anyagokból:

  • arany
  • ezüst
  • platina
  • gyémánt
  • gyöngy
  • bizsu
  • ásvány

Mindezekhez webshopban is könnyedén hozzájuthatunk. Az urakat pedig, akik leánykérés előtt állnak, várják a csodálatos gyűrűk rose aranyból eljegyzésre.

Esküvő idősebb korban
Esküvő idősebb korban

Összegezve: Az esküvőszervezés 50 felett sem sokban különbözik a megszokottól. Az izgatott készülődés, ruhapróba és ékszerválasztás minden menyasszony sajátja. A fenti jótanácsokat megfogadva biztosan tökéletesen festünk majd a Nagy Napon, akkor is, ha már nem vagyunk húszévesek.

Karrier témájú cikkek

Divat, szépség témájú cikkek

Praktikus dolgok

Életmód