50 felett is fokozott elővigyázatossággal fogyasztható

50 felett is fokozott elővigyázatossággal fogyasztható: a gin

50 felett is elővigyázatossággal fogyasztható: a gin

Rengetegen fogyasztunk alkoholt, szeszes italokat, köztünk idősek is ám sokan nem tudják, hogy vajon tartogat-e veszélyt az idősebb korosztály számára is az alkohol. Cikkünkben arról ejtünk pár szót, hogy 50 felett is biztonsággal fogyasztható-e a gin.

A túlzott alkoholfogyasztás hatásai

Mint azt sokan tudjuk a huzamosabb időn keresztüli és rendszeres alkoholfogyasztásnak számos káros hatása lehet, ezek közül lehetnek:

  • szívritmuszavarok

  • magas vérnyomás

  • szívinfarktus

  • zsírmáj

  • májzsugor

Ezeken kívül súlyos károsodásokat okozhat a közösségi életében és a pszichés állapotában is. Azonban a moderált alkoholfogyasztással teljesen más a helyzet, hiszen akár pozitív hatással is lehet az egészségi állapotunkra.

50 felett is fokozott elővigyázatossággal fogyasztható: a gin
50 felett is fokozott elővigyázatossággal fogyasztható: a gin

Enyhe alkohol fogyasztás hatásai

Kutatások kimutatták, hogy a túlzott alkoholfogyasztással ellentétben az enyhe alkoholfogyasztás csökkenti bizonyos érrendszeri betegségek okozta halálozásnak a kockázatát. Ennek ellenére erről a témáról számos vita van, ezért továbbra is számos kutatás foglalkozik ezzel a témával.

Idős korban

Sokan nem tudják, de idősebb korban a mértékkel űzött alkoholfogyasztás akár jó irányba befolyásolhatja egészségügyi állapotunkat. Összességében elmondhatjuk, hogy mértékletes alkoholfogyasztás egy bizonyos életkor felett akár jót is tehetünk, viszont tisztában kell lennünk azzal, hogy a túlzásba vitt alkoholfogyasztás legyen szó bármelyik korosztályról, káros.

50 felett is fokozott elővigyázatossággal fogyasztható: a gin
50 felett is fokozott elővigyázatossággal fogyasztható: a gin

A gin jótékony hatásai

Sokan nem tudják, de a szeszes italok közül is a ginnek számos pozitív élettani hatása is van, ezek között vannak például:

  • vérkeringés javítása

  • csökkenti a szívbetegség kockázatát

  • emésztés segítése

  • izületi gyulladás ellen

Ha megszeretnénk megőrizni egészségünket mindenképp érdemes megkóstolni a London dry gin-t mivel készítésénél kizárólag indiai fűszereket, gyógynövényeket és gyümölcsöket használtak, amiktől igazán különlegessé vált az ital.

Vérkeringés javítása

Mivel a gineket borókabogyókból készítik ezért vérkeringés javító hatásai vannak. Kis mennyiségben fogyasztva a vérkeringési problémákból adódó egészségügyi gondokat is csökkentheti.

Csökkenti a szívbetegség kockázatát

A ginekben található borókabogyóról közismert még, hogy nagy számban flavonoidokat tartalmaz, ezáltal nagyban csökkentheti a szívbetegség kockázatát.

Emésztés segítése

A borókabogyó nagy szerepet játszik az emésztés segítésében is, hiszen növeli a bélben levő emésztő enzimeket és a gyomorsavat, ezáltal csökkenti a puffadást. Az emésztésünk megfelelő működéséhez és segítéséhez is egy pohár gin csodákat tehet.

Izületi gyulladás ellen

A ginek érdekessége még, hogy remek gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek, amelyek nagyon jó megoldást jelentenek azok számára, akik ízületi gyulladásokban szenvednek, hiszen fájdalmukat csökkenthetik.

Ezeken a jótékony hatásokon kívül a gin segíthet még a megfázás leküzdésében is, magas vitamintartalommal rendelkezik és a kalóriatartalma is alacsony, ami a fogyókúrázók számára is jó hír.

Összességében:

A gin és a gin alapú italok tehát adott esetben akár segíthet is egészségünk megőrzésében tehát mindenképp érdemes lehet kipróbálni néhány ilyen italt, akár 50 felett is, webáruházból rendelve.

Karrier témájú cikkek

Divat, szépség témájú cikkek

Praktikus dolgok

Életmód