Női munkaruha választás, csinosan munkában is

női munkaruha

Csinosan munkában is!

Munkaruhák esetén nem csak a férfiaknak, de a hölgyek is szükségük lehet védelemre. Ez ráadásul ma már olyan területeken is elmondható, ahol korábban csak férfiakkal találkozhattunk. Az egyenjogúságnak is hála szerencsére a hölgyek is egyre több olyan területen csillogtathatják meg tudásukat, ahol erre évekkel ezelőtt nem lett volna lehetőségük. Persze, ha már a lehetőségek kapui megnyíltak a munka világában, akkor miért is ne élnének a hölgyek a lehetőséggel, hogy legyenek csinosak munkában is? Női munkaruha választás…

Női munkaruha választás

A női munkaruha vásárlása ugyanúgy nem egyszerű, mint a férfiak esetében sem. Ennek oka, hogy a megfelelő munkaruha kiválasztása több tényezőtől is függ, így ezeket mind érdemes sorra venni a tökéletes ruha kiválasztásához. Ezek a tényezők az alábbiak:

 • munkakör

 • munkakörnyezet

 • szükséges védelmi tulajdonságok

 • anyagösszetétel

 • szükséges ruha típus

Ennek fényében a női szegmensben is megtalálhatóak a foglalkozás specifikus munkaruhák, mint az egészségügyben dolgozó nővérek, orvosok vagy akár az élelmiszeripar, gyógyszeripar területén tevékenykedő dolgozok, vagy a kertészeti, villanyszerelői, raktárosi munkakörre hivatott munkaruhák is.

Mitől jó egy női munkaruha?

Női munkaruhák lévén az ingek, tunikák, kabátok többsége karcsúsított derékkal készül, de a cipők terén is megfigyelhető a nőies vonalvezetés és persze méretezés is. A formakövető kialakításon túl a kényelem és a praktikusság szintén fontos szempontok lehetnek a női munkaruhák, védőöltözetek. kiválasztásában. Ezért a termékkínálat nagy részének alapanyaga pamut, hogy a tökéletes légáteresztés megvalósuljon és elkerüljük az esetlegesen felmerülő bőrirritációt.

női munkaruha választás

Női munkacipők

A női munkacipők terén szerencsére ma már igen széles választékkal találkozhatunk és természetesen nem kell lemondanunk a megfelelő védelemről sem, miközben igen csinos darabokat is találhatunk a gyártók kínálatában.

Az egyszerűbb munkák esetében egy kisebb védelemmel rendelkező klumpa, félcipő, cipő is elegendő lehet, de könnyedén találkozhatunk olyan lábbelivel is amely egyszerre rendelkezik:

 • átszúrás elleni védelemmel,

 • kontakt hőhatásoknak való ellenállással,

 • sav- és olaj álló tulajdonságokkal,

 • csúszásmentességgel.

Tehát lábbelik terén abszolút semmi félnivalója a hölgyeknek, hiszen a munkavédelmi szabványoknak való megfelelés közepette a gyártók a stílusosság elvárásainak is igyekeznek megfelelni.

Női munkaruhák

Nem meglepő módon, ahogy a cipők úgy a ruhák terén is igen széles kínálatból választhatnak a hölgyek. Természetesen a munkakör és munkakörnyezet itt döntő fontosságú, hiszen egy kertész számára az orvosi köpeny nem kínál jó megoldást, de egy stílusos lila-sötétkék nadrág már sokkal helyzethez illőbb lehet.

Azok számára, akik a munkában is egyedi megjelenésre vágynak jó hírünk, hogy gyakorlatilag minden típusú ruhadarab esetén találkozhatunk női kivitellel, vagyis az anatómiai különbségek figyelembevételével az alábbi munkaruha típusokból biztosan találhatunk női kivitelt is:

 • nadrág, szoknya

 • kabát, dzseki, mellény

 • kesztyű

Ráadásul, hogy a megfelelő védelem hiányától se kelljen tartani a munkavédelmi szabályok a női és uniszex ruhadarabokra is érvényesek, így ezeket mindenképp érdemes keresnünk a megfelelő munkaruha kiválasztásakor.

női munkaruha

Összegezve:

Amennyiben tehát stílusos női munkaruhákat keresünk, akkor ma már igen széles kínálatból választhatnak a hölgyek, miközben attól sem kell tartaniuk, hogy az adott darabok ne felelnének meg az előírt munkavédelmi szabványokank.

Karrier témájú cikkek

Divat, szépség témájú cikkek