Ötvenen túl is lehetsz jó nő

Ötvenen túl is lehetsz jó nő

3+1 tuti recept, hogyan érheted el, hogy jól érezd magad a bőrödben

Napjainkban már nem meglepő, hogy a legszebb nők néha az ötvenes korosztályból kerülnek ki. Ennek ellenére sokan talán csodálkozhatnak rajta, hogyan is érhetik el mindezt? Hiszen a legtöbbünk fejében az a kép él, hogy egy bizonyos életkor elérése után elkerülhetetlenek a külsőn is érzékelhető változások. Ezek azok a bizonyos „öregedési folyamatok”: a bőr ruganyosságának csökkenése, az egyre több ránc, a felesleges kilók…Ám ez csak akkor van így, ha mi magunk hagyjuk, hogy ez történjen. Némi kis odafigyeléssel, törődéssel csodákra lehetünk képesek, és még talán az idő kerekét is visszafordíthatjuk egy kissé. És ha saját magunkat sikerül meggyőzni arról, hogy „jó bőr” vagyunk, akkor a környezetünk is hasonlóképpen fog reagálni. Elvégre nem véletlenül tartja a mondás: mindenki annyi idős, amennyinek érzi magát.

Íme tehát most néhány javaslat, hogyan őrizheted meg nemcsak a lelked, hanem a tested fiatalosságát is.

Ötvenen túl is lehetsz jó nő
Ötvenen túl is lehetsz jó nőTippek a fiatalság megőrzésére ötvenen túliaknak

#1 A védekezés legegyszerűbb módja a megelőzés

Ha valamit nem veszünk észre, még nem jelenti azt, hogy nem is létezik. Viszont minél inkább csírájában fojtjuk el a káros folyamatokat, annál könnyebb lesz megelőzni a bajok kialakulását. Éppen ezért fontos, hogy rendszeresen ellenőrizzük egészségi állapotunkat. Szakítsunk rá időt, és járjunk el az évenkénti szűrésekre.

#2 Vegyük észre az árulkodó jeleket

Sokan hajlamosak egy apró kézlegyintéssel elintézni, ha az átlagostól eltérő testreakciókat vesznek észre magukon. „Most biztosan fáradt vagyok, azért fulladtam ki az átlagnál jobban a lépcsőmászástól.” „Túl sok kávét ihattam, azért dobog most hirtelen ilyen szokatlanul gyorsan a szívem.”

Igenis, vegyük komolyan ezeket a tüneteket! Vegyük a fáradságot és ellenőrizzük, nem valami szervi probléma vagy egyéb megbetegedés áll a háttérben! Így a nem túl esztétikus külső jelek megjelenését is meggátolhatjuk.#3 Sosem késő életmódot váltani

Míg boldogult húszas éveinkben annyit ehettünk-ihattunk, amennyit csak bírtunk, előfordulhat, hogy egy idő után már kevésbé tolerálja a szervezetünk. Ilyenkor érdemes egy kicsit megállni, és átgondolni a dolgokat. Mi a fontosabb, hogy néhány percig élvezzem az édességek ízélményét, vagy hogy másnap is elégedetten legyek a tükörképemmel?

Ráadásul ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy ezentúl mindenféleképpen meg kell tagadnunk magunktól az élet eme apróbb élvezeteit. Ha nincs kedved kevesebbet enni, akkor mozogj helyette innentől többet! Próbáld ki, és meglátod: a teljesítmény felett érzett öröm szinte felülmúlja a nassolás okozta élvezetet.

Ötvenen túl is lehetsz jó nő
Ötvenen túl is lehetsz jó nő

És végül egy meglepő, ám annál hasznosabb jótanács a fiatalságod megőrzésére:

#+1 Pihend ki magadat

Bár sokan állítják, hogy a kor előrehaladtával az embernek egyre kevesebb alvásra van szüksége, ne hallgass rájuk. Egy hosszú, mély, pihentető éjszaka után látni fogod, hogy jótékony hatásai a külsődön is megmutatkoznak majd.