Ötvenes nő vagyok… és élvezem!

Ötvenes nő vagyok

Ötvenes nő vagyok… és élvezem!

Ötvenesnek lenni kifejezetten jó! Főleg, ha nő vagyok. És ez nem is csoda: mindjárt megmagyarázom.

Elsőre persze nem tűnik ez olyan egyértelműnek. Hiszen olyan világban élünk, ahol a fiatalság gyakorlatilag verhetetlen. Aki a társadalom szemében „már nem fiatal”, az tulajdonképpen akár el is áshatja magát.

Kérdés, milyen „idősség” számít még „fiatal”-nak?

Ötvenes nő vagyok – de milyen korszakban?

Egy-két évszázaddal ezelőtt a 30-35 évesek – akár férfiak, akár nők – már kifejezetten középkorúnak számítottak.

Mi a helyzet ma? Az orvostudomány folyamatos fejlődésével egyre több betegséget lehet legyőzni, a civilizált társadalmakban egyre nő az átlagéletkor. A „30-asok” napjainkban még vígan lubickolnak az életben, az aktív fiatalok közé tartoznak.

Ebből következően az ötvenes éveikben járó emberek miért lennének öregek? Hisz előttük áll még az életük nagy része, talán éppen csak a felén járnak túl.

Ötvenes nő vagyok

Ötvenes nő vagyok – és kész vagyok kihasználni azt

Az ötvenes nők alapvetően már nem tinik, ez tény és való. De mit is jelent ez?

Azt, hogy már túl vannak a bohókás, énkereséssel eltöltött időszakon. Már ismerik önmagukat, tisztában vannak értékeikkel, erősségükkel.

Már kialakították az egzisztenciájukat, saját lábukon állnak, nem függenek mások jóindulatától.

A magánéletben, ha ez volt a vágyuk, nagy eséllyel családot alapítottak. Felneveltek pár gyereket, akik lassan már kezdenek a saját lábukra állni.

Rendelkeznek akkora élettapasztalattal, ami egyrészt saját maguknak, de akár másoknak is hasznos segítséget jelenthet.

Azaz röviden szólva: megérettek az igazi életre – és meg is van a szabadságuk ahhoz, hogy VALÓDI életet éljenek.

Ötvenes nő vagyok – valójában annyi idős vagyok, amennyinek érzem magam

Mi is jelent ez?

Nem kevesebbet, mint azt, hogy nekem – neked – egy ötvenes nő számára ebben az időszakban kinyílik a világ. Eljött annak az ideje, hogy végre tényleg, TISZTÁN MAGADDAL foglalkozhass.

Ha netán még nem érted el azt a célodat, amit magad elé tűztél, most megteheted. Ha esetleg még a célt sem találtad meg, akkor itt az idő, hogy utánajárj, és megtaláld.

Ha nincs egzisztenciád vagy még keresed a párod – most meglelheted!

Ötvenes nőnek lenni tehát: a LEHETŐSÉG ideje. Az, hogy hogyan használod ki ezt a lehetőséget, rajtad múlik.

Ha aktív életre vágysz – vágj bele! Keresd meg a hozzád leginkább testhez álló tevékenység(ek)et, amellyel/amelyekkel a legkellemesebben le tudod vezetni a benned rejlő energiákat. Mozogj, utazz, szabadítsd fel a benned rejlő adrenalint!

Ha inkább a szellemi világ érdekel – az is rendelkezésedre áll! Ismerd meg magadat mélyebben, ismerd meg az embereket, ezt a világot, más, izgalmasabb világokat, az ismertet, az ismeretlent… Vagy bármi mást, ami érdekel.

És hogy mi köze ennek a korodhoz? Hát az, hogy valójában egyáltalán nem az évek száma a lényeg. Hanem az, hogy TE mennyinek érzed magad. És az, hogy ki tudod-e használni a korodból adódó lehetőségeket. Bízzál és higgyél magadban – képes vagy rá!

Ötvenes nő vagyok

Karrier témájú cikkek

Életmód cikkek