Tudatos bőrápolás 50 felett

Tudatos bőrápolás

50 felett megváltoznak a dolgok, a folyamatok. A két leggyakoribb ok, a menopauza és az általános egészségi állapot romlása. A bőr rugalmasságának csökkenése már a harmincas éveinkben elkezdődik és ötven felett egyre gyorsabbá válik. Közben csökken a kollagén és elasztin termelődés, valamint a bőr vízmegkötő képessége. Ezért a bőrünk száraz lesz, sérülékeny és lassabban gyógyuló.

De nem kell, hogy így legyen! Megfelelő kozmetikai és smink termékekkel, tudatos bőrápolással, mozgással, elegendő víz ivásával és bőséges alvással sokat javíthatunk a „természetesnek” hitt folyamtokon. Nézzük hogyan!

Tudatos bőrápolás

Tudatos bőrápolás 50 fölött – Az alapok

40 – 50 fölött az anyagcsere-folyamatok lelassulnak, a regenerálódási folyamatok is lassulnak. A bőr növekedési faktora a változó korral egy időben rohamosan lecsökken. Ezért a bőrápolás már tinédzser korban kezdődik, de most ne menjünk ennyire vissza. Kezdjük onnan, hogy milyen termékeket használunk, mit kenünk magunkra.

A bőrápolás tisztítás, tonizálás, hidratálás, gyulladáscsökkentés és gyakori bőrradír, igaz? Ezen kívül használunk tusfürdőt vagy szappant és gyakran sminkelünk is.

Ebben az életkorban már mindenképpen szüksége van a bőrnek hidratáló és tápláló anyagokra, és érdemes hetente egy-két alkalommal arcmaszkot is használni, ami koncentráltan juttatja a bőrbe a hatóanyagokat (többet és mélyebbre jutnak a hatóanyagok).

Nem mindegy azonban, hogy milyen termékeket használunk! Hiszen, szinte mindegy milyen bőrápolási rutint követünk, ha a választott termékek nem segítenek, hanem inkább elősegítik a kiszáradást, gyulladásokat és allergizálnak is.

Tudatos bőrápolás

Tudatos bőrápolás – Smink

Fontos, hogy milyen termékekkel tisztítjuk a bőrünket, de ha még előrébb gondolkodunk, a legfontosabb, hogy eleve mit használunk nap mint a bőrünkre. Például, amikor sminkelünk.

Nagyon fontos az is, hogy minél előbb magas minőségű, természetes anyagokból készült sminktermékeket válasszunk, mert a sminkben lévő vegyi anyagok sokat árthatnak a bőrünknek, kimondottan az arcbőrnek.

Válasszunk nem allergizáló, érzékeny bőrre való sminket, mint amilyen a vegyszermentes szemhéjtus Jane Iredale minőségi smink termékei közül.

Tudatos bőrápolás lényege

A bőrápolást már az általános iskolában kellene tanulni és elkezdeni, mert a megelőzés mindig sokkal hatékonyabb, mint a tűzoltás. Fontos tudni, hogyan zajlanak bennünk a folyamatok és ezek milyen következményekkel járnak.

Az idő előre haladtával, a bőr egyre szárazabbá és védtelenebbé válik. Ezért nagyon fontos, hogy legalább napi két alkalommal tudatosan tisztítsuk, ápoljuk és tápláljuk a bőrünket a megfelelően kiválasztott bőrápoló termékekkel.

Ráadásul a bőr, és a kiemelten az arcbőr állapotának változása nem csak korral járhat, hanem az életmódunk is nagyban meghatározza. Mennyit alszunk, mennyit idegeskedünk, mennyit sportolunk. Érdemes ezeket is minél előbb tudatosítani, és megfelelő életmódot kialakítani.

Használjunk natúrkozmetikumot, vegyszermentes sminktermékeket, sportoljunk és aludjunk eleget.

Karrier témájú cikkek

Életmód cikkek