12 tipp az angol nyelvtanuláshoz

Angol nyelviskola Budapest

12 tipp az angol nyelvtanuláshoz

A nyelvtanulás minden egyén esetében más és más. Vannak akiknek ösztönösen megy és játsznyi könnyedséggel tanulják, míg mások kínkeservesen haladnak és emiatt a motivációjuk is könnyen elveszhet. Legyen szó bármelyik táborról is, néhány hasznos tanács bárkinek jól jön, ezért most megosztunk veletek, pár tippet az angol nyelvtanulás könnyebbé tételéhez.

Angol nyelvtanulás – Nyelvtanulás előtt

Ahhoz, hogy ténylegesen meg tudjunk tanulni angolul, természetesen szükségesek az ezt segítő nyelvtani, irodalmi anyagok és egyéb eszközök, de ami még ennél is nagyobb segítség lehet a sikeres tanulásban, az saját magunk.

 1. Elhatározás

A legfontosabb, hogy meglegyen a kellő elszántság, ahhoz hogy hosszú távon is folytasd a nyelvtanulást. A sikeres nyelvtanulás titka minden esetben a motiváció. Csupán ezt követően érdemes az alábbi jó tanácsokat is elolvasnod, ha már érzed magadban a kellő elszántságot.

 1. Lépésről-lépésre

A nyelvtanulás tulajdonképpen olyan, mint mikor apró kis építőelemekből emelünk várat. Mindig az alapokkal kell kezdeni és erre építeni a jövőben minden egyéb megszerezhető tudást. Ezért te is készülj fel erre, és ne hagyd, hogy elvegye a kedved.

 1. Ne hagyd, hogy lebeszéljenek

Biztos te is hallottad már, hogy a nyelvtanulás a nyelvérzéktől függ. Ez azonban egy mítosz és semmi valóságalapja sincs. Amikor valaki azt mondja neked, hogy nem vagy rá képes, akkor egyszerűen csak ne vedd komolyan, mert csakis rajtad áll, hogy sikerül-e.

 1. Kitartás

Tartsd szem előtt, hogy a nyelvtanulás egy hosszútávú folyamat, ezért több száznyi munkaórát is bele kell majd fektetned, hogy elérd a kívánt szintet.

Hogyan kezdjünk hozzá az angol nyelvtanuláshoz?

Miután már megvan a kellő motiváció és érezzük magunkban a kitartást is, hozzáláthatunk ahhoz, hogy a legjobb módszereket találjuk meg saját magunk számára. A sikeres nyelvtanuláshoz ezer és egy út vezet, mindenki másképp jut el a célig.

Angol nyelvtanulás, Angol nyelviskola Budapest

 1. Keressünk megfelelő angol tanfolyamot

Jó pár tanfolyammal találkozhatunk ahol gyors és hatékony nyelvtanulással kecsegtetnek. 60 óra alatt azonban senki se várjon csodát, egy ilyen villámképzés az alapok megteremtésére bár elegendő, de utána nem szabad megállnunk és folytatnunk kell a tanulás rögös útját.

Emellett nézzünk szét, hogy a környéken milyen nyelvoktatási intézmények és képzések találhatóak. A legolcsóbb nem biztos, hogy a legjobb választás, de ugyanez igaz lehet a drágább képzésekre is. A legjobb választás egy olyan képzés lehet, ahol mi választhatjuk meg mikor szeretnénk tanulni, így saját tempónkban tudunk majd haladni a tananyaggal is.

Ha budapesti angol nyelviskolát keresel, akkor a Behappy Nyelviskola kiválóan felkészült angol tanáraival egész biztosan sikerülni fog az angol nyelv elsajátítása.

 1. Ne csak a tanórán tanuljunk

Az, hogy nem csak a tanteremben foglalkozzunk az idegen nyelvekkel, nagyban megkönnyítheti a nyelvtanulás folyamatát. A külföldi híradók, hírlevelek, videók szintén nagyszerű források lehetnek, a szókincsfejlesztéshez.

Emellett vannak kifejezetten erre acélra készült nyelvtanulási, szókincsfejlesztési hírlevelek, Facebook oldalak, blogok. Ezek mind-mind ingyenes lehetőségeket kínálnak, hogy napi szinten is foglalkozni tudjunk a nyelvtanulással.

 1. Keressük a beszéd lehetőségét

Az angol nyelvtanulás része az  írásbeli tanulás csupán az egyik aspektusa a nyelvtanulásnak. Legalább ugyanekkora energiát kell fektetni a szóbeli képességek fejlesztésére is, ahhoz hogy ne csak féloldalas tudással rendelkezzünk. Ehhez rendelkezésre állnak a nyelviskolákban csak beszédórák, de az is jó lehetőség lehet, ha találunk egy megfelelő beszélgetőpartnert, akivel pallérozhatjuk tudásunkat.

Jó tanácsok a sikeres nyelvtanuláshoz

Amennyiben már adott a motiváció, a jó tanfolyam és a beszélgetőtárs, akkor már csak néhány egyéb jó tanáccsal tudunk szolgálni, melyek megkönnyíthetik a nyelvtanulás folyamatát.

 1. Gondolkodj angolul

Sokat tud segíteni, ha angolul kommentálod magadban a dolgokat. Elég ha csak leugrasz a helyi közértbe és angol nyelven illeted a dolgokat, vagy épp amit csinálsz. Ez azért hasznos, mert végső soron az anyanyelvi szinten kommunikáló emberek is ugyanezt teszik.

 1. Teszteld tudásodat

A jó angol tanfolyamokon folyamatosan tesztelni fogják tudásod szintjét, de te is megteheted ugyanezt. A neten rengeteg feladatsort, tesztet találhatsz, amikkel ellenőrizheted tudásod és így kiszűrheted mi az, amiben még javulnod kell.

 1. Hallgassunk amit csak tudunk

Az angol szöveg hallgatása egyszerre javíthatja a szövegértési képességünket és a kiejtésünket is. Ezért nyugodtan kapcsoljunk néha a külföldi csatornákra, vagy neten keressünk előadásokat, filmeket és ezeket figyelmesen hallgatva tovább fejleszthetjük tudásunkat is.

 1. Tanuljunk játszva

A nyelvtanulás különösen hatékony, ha játékos formában gyakoroljuk. A szókincsfejlesztésre kiváló lehet például a letölthető idegen nyelvű kvíz appok, vagy néhány számítógépes játék, mint például a Sims, vagy a Civilization sorozatok.

 1. A siker kulcsa az egynyelvűség

Az angolul gondolkodás mellett, hasznos lehet egy egynyelvű szótár beszerzése. Ezek rákényszerítenek minket arra, hogy még több szót tanuljunk meg és ezeket kontextusukban tudjuk értelmezni.

Remélhetőleg egy a néhány jó tanács mindenki számára hasznosnak bizonyul majd és segít átverekedni a nyelvtanulás nehézségekkel tarkított útján, hogy mindenki elérhesse a célját.

További praktikus ötletek