Egészség és kényelem a nyerő páros

Egészség és kényelem a nyerő páros

 

Az emberi szervezet egy csodálatos gépezet, ám testünk elképesztő tulajdonságairól gyakran megfeledkezünk, sőt többnyire természetesnek vesszük ezeket. Ez utóbbi nem is feltétlenül probléma, hiszen azt jelenti, hogy egészségünk jól funkcionál.

De mi van akkor, ha mégsem? Ma már szerencsére szinte minden problémára találunk akár többféle megoldást is, ha egy kicsit körülnézünk. Amikor minden rendben van, gyakori, hogy a kényelem jegyében olyan döntéseket hozunk, amik egészségünk szempontjából nem a legjobbak, bár ugyanez fordítva is igaz.

Persze a legideálisabb, ha mindkét szempontnak megfelel az életvitelünk, hiszen így hozzájárulhatunk a hosszú és komfortos élethez. Ennek mentén összeszedtünk néhány olyan terméket, lehetőséget, amik egyszerűbbé és élvezetesebbé teszik mindennapjainkat.

Könnyed léptek minden nap

 

Egy hosszú és fárasztó nap után könnyen előfordulhat, hogy nehézkesebbé válik a mozgás, és ezen egy rosszul megválasztott, kényelmetlen cipő sokat tud rontani. Ha sokszor fáj a lábunk, sokat állunk és/vagy gyalogunk, érdemes elgondolkodni azon, hogy mit tehetünk a lábunk kényelme érdekében.

Nagyszerű ötlet esténként a megfáradt láb átmasszírozása, ám erre sajnos nem mindenkinek van lehetősége, és szerencsére akad ennél egyszerűbb megoldás is. Alapvető fontosságú, hogy lábbelink kényelmes legyen, főleg, ha sokat vagyunk talpon. Ha megtaláljuk a számunkra megfelelő darabot, a kényelmünket tovább növelhetjük egy jó minőségű talpbetéttel.

Kiváló választást jelent ilyen esetekben egy memóriahabos talpbetét, ami annak köszönhetően, hogy tökéletesen illeszkedik a láb formájához, maximális kényelmet biztosít a legfárasztóbb napokon is. Szintén kitűnő megoldás a lábak túlzott fáradásának késleltetésére a mágneses talpbetét, ami elérhető nőknek, illetve férfiaknak gyártott kivitelben egyaránt.

Ez a kiegészítő a kényelem mellett a mágnes olyan áldásos hatásait is magáénak tudhatja, mint az izületi fájdalmak csökkentésének és a vérkeringés javításának lehetősége. Elmondhatjuk tehát, hogy egy megfelelő talpbetét sokoldalúan javíthatja lábunk állapotát, ezáltal pedig általános komfortérzetünket is!

Egészség és kényelem

A mágnes ereje

 

A talpbetétek mellett, természetesen sok más területen is találkozhatunk a mágneses kiegészítőkkel, eszközökkel, amik a mindennapi életünket kényelmesebbé, jobbá tehetik.

A mágnest már nagyon régóta használják a gyógyászatban, ami nem véletlen, hiszen számos pozitív hatást fejthet ki szervezetünkre. Amikor például a mindennapi munka során megterheljük a térdünket vagy a nyaki területet, akkor egy speciális mágneses pánt sokat segíthet az izmaink ellazításában.

A nyaki csigolyák minden nap ki vannak téve a legváltozatosabb terheléseknek, a térdről nem is beszélve. Éppen ezért javasolt beszerezni problémától függően egy mágneses térdpántot vagy nyakpántot, melyek használatával ellensúlyozhatjuk a káros külső hatások egy részét.

Egészség és kényelem

Egészség és kényelem, egy kis lazítás mindenkinek jár

 

Mindannyian megérdemlünk időnként egy kis kikapcsolódást, pláne egy fárasztóbb nap után. Ha sikerül kipihenni magunkat, a közérzetünk mellett a teherbírásunk is javulni fog. Érdemes tehát időt szánni a feltöltődésre, hogy könnyebben vegyük az elkövetkezendő nap akadályait.

Ha már lazításról van szó, tökéletes megoldás egy kényeztető fürdő, amihez bátran használhatunk fürdősót és illóolajakat is. A kellemes meleg víz és a finom illatok önmagukban is kiválóan elősegítik a relaxációt, ám néhány kiegészítővel ez tovább fokozható.

Egy sólámpával például igazán meghitt hangulatot varázsolhatunk, ráadásul ez kevésbé tűzveszélyes megoldás, mint például a gyertyák. Ha pedig megvan a kellemes hangulat, felrakhatunk egy tápláló arcpakolást vagy akár átdörzsölhetjük megfáradt tagjainkat egy elektromos masszázs- és fürdőkefével.

Egészség és kényelem

A zavartalan fürdőzés után pedig jöhet a pihenés, aminek minősége szintén kiemelt fontosságú, elvégre kialvatlanul nem csak fáradtak és levertek leszünk, de testünkben megemelkedik a stresszhormon szintje is, melynek túlzott mennyisége további kellemetlen tüneteket idézhet elő.

Ahhoz, hogy az alvás minősége megfelelő legyen, érdemes szem előtt tartani néhány apróságot. Iktassunk ki minden zavaró tényezőt; sötétítsünk be, kapcsoljuk ki a zajforrásokat és szellőztessünk egy nagyot lefekvés előtt.

Gondoskodjunk a megfelelő kényelemről is! Tegyünk egy próbát a memóriahabos párnákkal, matracokkal, ugyanis ezekkel igazán komfortossá válik a pihenés. Végezetül pedig, minden nap tegyünk valamit az egészségünkért, és mindig adjunk elegendő időt magunknak arra, hogy megfelelően regenerálódjunk, ne felejtsük el, hogy minden apró odafigyelés idővel megtérül!

Egészség és kényelem