Florence Bio kozmetikumok érett bőrre

Florence Bio kozmetikumok érett bőrre

Florence Bio kozmetikumok érett bőrre

Kozmetikumok érett bőrre: A Florence Bio Cosmetics webáruházban kapható bio, organikus és természetes kozmetikumok kifejezetten ajánlottak az érett bőr számára is. Az érett bőr igénye eltér a fiatalabb bőréétől, és szüksége van olyan termékekre, amelyek hatékonyan hidratálják, feszesítik és táplálják.50 év felett a bőr kevesebb kollagént és elasztint termel, amelyek fontosak a bőr feszességének és rugalmasságának megőrzéséhez. Ezenkívül a hyaluronsav és a ceramidok termelődése is csökken, amelyek a bőr hidratálásáért és védelméért felelősek. A bőr természetes védelmi funkciói is gyengülnek, így a bőrsejtek regenerációja és a külső káros hatásokkal szembeni védelem is romlik. Ezért is fontos az olyan természetes kozmetikumok használata, amelyek tartalmazzák ezeket az anyagokat, és segítenek fenntartani a bőr egészségét és vitalitását. Ezen kívül sok mesterséges kozmetikum tartalmaz parfümöt, amely irritációt okozhat az érzékeny bőrön.

A bio kozmetikumok ezzel szemben csak természetes alapanyagokat tartalmaznak, amelyek jótékony hatással vannak a bőrre. A bio kozmetikumokban nincsenek káros vegyi anyagok és tartósítószerek, így azok nem károsítják a bőrt, és segítenek megőrizni annak természetes nedvességtartalmát. Emellett a bio kozmetikumokban található összetevők, mint például az antioxidánsok, segítenek megőrizni a bőr rugalmasságát és fiatalos megjelenését.

Az érett bőr ápolása a megfelelő kozmetikumok használatán kívül, az egészséges életmódra is nagyban épül. Fontos az egészséges táplálkozás, a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása, a stressz minimalizálása és a napvédelem, hogy a bőrünk minél tovább egészséges és fiatalos maradjon.

Érdemes átnézni a Florence Bio Cosmetics honlapon található információkat, termékleírásokat és cikkeket, amelyek segítenek eligazodni a természetes összetevők világában. Ezekből készítettünk rövid kivonatokat. A teljes cikket a számozott alcímekre kattintva olvashatjuk el!

Florence Bio kozmetikumok érett bőrre
Florence Bio kozmetikumok érett bőrre 1. Bio-, organikus- és natúr kozmetikumok fogalma jelentése

Az utóbbi időben egyre nagyobb figyelmet kapnak a természetes eredetű kozmetikumok, amelyek között három hasonló, de nem teljesen azonos fogalmat használnak: bio-, organikus-, és natúr kozmetikumok. A hagyományos kozmetikumok szintetikus anyagokat tartalmaznak, amelyek laboratóriumban készülnek. Ezek olcsóbbak és tartósabbak, de potenciálisan irritálhatják a bőrt.

A natúr kozmetikumokban csak természetes összetevőket használnak, amelyekből kivették a szintetikus vegyi anyagokat, de a természetben előforduló kémiai összetevők felhasználása engedélyezett.

Az organikus kozmetikumok a természetes alapanyagokat olyan ökológiai gazdálkodásból származó forrásokból szerzik be, amelyek bizonyos minőségi előírásokat teljesítenek.

A bio kozmetikumok szintén organikus alapanyagokat használnak, de a gyártóknak bizonyos előírásoknak kell megfelelniük, mint például a génkezelt növények használatának tilalma.

Mindhárom fogalom között a szintetikus anyagok hiánya az általános jellemző, de a természetes összetevők forrásai és előírásai különböznek. A természetes eredetű kozmetikumok előnye, hogy kevésbé irritálják a bőrt, és a környezetbarát gyártási folyamatok miatt kevésbé ártalmasak a környezetre.

 1. A C-vitamin hatása a bőrre – C-vitamin szérum arcra

A C-vitamin, más néven aszkorbinsav, egy antioxidáns szerves sav, melynek bőrre gyakorolt hatása kedvező: lassítja a korai bőröregedést, megelőzi a nap okozta károkat, valamint csökkenti a ráncok, sötét foltok és pattanások megjelenését. A C-vitamint előszeretettel használják anti-aging kozmetikumokban: szérum, ampulla, csepp, krém, tabletta vagy por formájában. A C-vitaminos pakolást vagy szérumot arcra házilag is lehet készíteni, viszont arra ügyelni kell, hogy a nem megfelelő készítmény irritálhatja a bőrt. Az aszkorbinsavat rendszeresen kell bevenni, mert az emberi szervezet nem állítja elő magától. A C-vitamin hatása antioxidáns, amely védi a sejteket és a szöveteket a szabadgyökök káros hatásaitól.

A Florence® C Vitamin arcszérum tökéletesen megfelel ezeknek a kritériumoknak.

Florence Bio kozmetikumok érett bőrre
Florence Bio kozmetikumok érett bőrre 1. Csiganyál krém mire jó? A csiganyál kezelés hatásai az arcon

A csiganyálka különböző formákban, például szérumként, gélként, maszkként és szemkrémként kapható, a bőrre gyakorolt számos előnye miatt népszerű kozmetikai alapanyag. Neve ellenére a csiganyál krém nem undorító, és rendkívül pozitív hatással van a bőrre, még a hegekre is. A Florence BIO csiganyál arckrém egy selymes és könnyű krém, amely 65%-os koncentrációban tartalmaz csiganyálkát, valamint más összetevőket, amelyek jelentősen csökkentik a ráncok megjelenését. A csiganyálka természetes kollagént tartalmaz, amely rendkívül hatékony a striák és a ráncok ellen, valamint elősegíti az égési sérülések, pattanások és egyéb bőrbetegségek gyógyulását.

 1. Csigakrém, csigamucin és csiganyálas arckrém története

A csiganyálka vagy más néven csigamucin öregedésgátló tulajdonságainak felfedezése vezetett a szépség- és kozmetikai iparban való felhasználásához. Az ókorban a görögök gyógyászati célokra használták a csiganyálkát, többek között a gyulladt bőr gyógyítására. A középkorban a bíborosi palástok színét is egy csigafajtából nyerték. A modern korban a csiganyálka regeneráló és hidratáló tulajdonságainak felfedezése vezetett ahhoz, hogy a csiganyálkát az onko-dermatológiai kutatásokban és a sugárzás okozta égési sérülések kezelésében használják. Egy chilei csigatenyésztő család az 1980-as években fedezte fel a csiganyálka előnyeit, és végül sikerrel exportálták a kozmetikai iparba. A dél-koreai kozmetikai cégek az elmúlt években szintén népszerűsítették a csigakrémet, de Olaszországban is több mint 4000 csigafarm működik.

 1. Arcápolás és arctisztítás lépései, bőrápolási rutin otthon

A Florence Bio által javasolt arcápolási rutin lépései:

 1. lépés – ARCTISZTÍTÁS, melyhez ajánljuk: Florence BIO arctisztító tej 250 ml
 2. lépés – TONIZÁLÁS, melyhez ajánljuk: Florence BIO arctonik 250 ml
 3. lépés – ARCSZÉRUM, melyhez ajánljuk: Florence BIO C-vitamin arcszérum 60 ml
 4. lépés – HIDRATÁLÁS, melyhez ajánljuk: Florence BIO anti-aging hidratáló arckrém 100 ml, vagy Florence BIO csiganyál arckrém 100 ml

A Florence Bio Cosmetics egy kiváló választás azok számára, akik bio, organikus és természetes kozmetikumokat keresnek, amelyekkel nem csak szépülhetnek, de az egészségüket és a környezetüket is óvhatják.

Florence Bio kozmetikumok érett bőrre
Florence Bio kozmetikumok érett bőrreA Florence® bio kozmetikumokat kedvező áron csomagban is megvehetjük ITT >>

 1. Florence BIO arctisztító tej
 2. Florence bio arctonik
 3. Florence® C Vitamin arcszérum
 4. Florence BIO anti-aging hidratáló arckrémet
 5. Florence BIO csiganyál arckrémet.Ötvenes nők kategóriák: