Közös programok gyerekekkel- 3 ötlet

Közös programok gyerekekkel

3 ötlet közös programokhoz a gyerekkel

A gyermeknek közös programokra van szüksége. Minél többre. A minőségi együtt töltött idő adja meg neki azt a feltöltődést, ami aztán felrepítheti őt az álmai szárnyára.

A képernyők korában nem könnyű olyan közös programot kitalálni, ami leköti őket, de azért próbálkozzunk. Összeszedtünk néhány gondolatébresztő ötletet.

Közös programok gyerekekkel
Közös programok gyerekekkel, kavicsok gyűjtése és festése

Szabadtéri közös programok gyerekekkel

Amint egy kicsit jó idő van, érdemes a szabadban programokat kitalálni. természetesen a gyermek korától és igényeitől függően. Lehet csupán hintázni órákon át, vagy az erdőben kergetőzni a kutyával.

A bicikli, görkori és a labdázás elcsépelt ötletnek tűnhet, de egyre több ilyen mozgás koordinációs közös programra lenne szükség, mert egyre többet fog ülni a csemete, ahogy halad előre az iskola felé.

Konyhai közös programok gyerekekkel

Azt hihetnénk, hogy az együtt főzünk, együtt sütünk ideje réges-régen lejért. De ez nem így van. Amíg az ember enni szeret, addig a gyerkőc szeret anyával és apával együtt konyházni. A kisfiúk is!

A klasszikus sógyurma elképesztő fejlesztő hatással is bír, ráadásul az alkotásokat azonnal fel lehet tenni a közösségi médiafelületekre.

A közösen főzött vasárnapi ebéd, vagy a közösen sütött süti örök emlék marad, ráadásul a gyerkőc meg is tanulja belőle az apró trükköket. minél korábban kezdünk velük konyházni, annál biztosabb, hogy Ő is szeretni fogja.

Ha gyorsan, egyszerűt szeretnél, akkor a fagyasztott kakaós csiga is megteszi, a fő az együtt tevékenykedés, és a sikerélmény.

Ha egyelőre nem érdekli, akkor is maradjon velünk a konyhában, és fújjon buborékot, vagy fesse be a korábbi sógyurmákat, ne engedjük monitorozni. Azt majd együtt, ebéd után.

Délutáni közös programok gyermekkel

Ha visszagondolsz a gyermek korodra, milyen közös programra emlékszel leginkább? A vasárnapi társasjátékozásra, kártyára? A mesékre, amiket együtt néztetek, újra és újra?

A délutáni Disney mesenézés örök emlék lesz. A mesék színesek, vidámak és mindig a jó győz. Ezt már csak azzal lehet még jobbá tenni, ha közben anya vagy apa öléből lehet nézni a mesét, igaz?

A Disneyfilmek.com weboldalon számos előzetest nézhettek meg, amiből ki tudjátok választani a legjobb mesét.

Közös programok gyerekekkel

Ha a gyermek nem az öledből szeretné élvezni a meséket, hanem inkább játszana közben, az se baj. Előtte szedjetek összes nagyobb kavicsokat, és míg a mesét hallgatja fél füllel, befestheti őket. Akár vízfestékkel, akár régi körömlakkal.

Biztos lehetsz benne, hogy ezekre az együtt töltött órákra mindig emlékezni fognak.

További kikapcsolódásról szóló cikkek