Nyelvtanulás 50 felett?

Nyelvtanulás 50 felett?

Nyelvtanulás 50 felett?

A tanulás, vagy akár a nyelvtanulás 50 felett nehezebb, mert idősebb vagy? Túl öreg vagy ahhoz, hogy tanulj? Sokszor halljuk ezt az aggályt, valójában azonban ez az állítás nem igaz.

Tudományos kutatások sora bizonyította, hogy soha nem vagy túl idős ahhoz, hogy nyelvet tanulj, vagy bármilyen más új készséget vagy tudást elsajátíts akár 50 felett. Lehet, hogy a tested már nem olyan rugalmas, és nem vagy képes ugyanarra a sportteljesítményre, mint korábban, de az agyra ez nem igaz. Az elmét nyugodtan állítsd új kihívások elé, tanulj. Ezzel a “gyakorlattal“ az agy rengeteg új neurológiai kapcsolatot hoz létre, ami hozzásegít téged a hatékony tanuláshoz idősebb korban is.

A nyelvtanulás ugyanis nem csupán a nyelv elsajátítását jelenti a szó szoros értelmében, hanem azt, hogy a világról már meglévő tudásodat összekapcsolod a nyelvtanulás során kapott új inputokkal. Ez az oka annak, hogy a felnőttek vagy akár az idősebbek jobb (vagy legalábbis hatékonyabb) nyelvtanulók lehetnek, mint a gyerekek. Sokéves tanulmányokkal és élettapasztalattal a hátuk mögött könnyebben befogadják és feldolgozzák az új információkat könnyebben alkalmazzák az elemzésekor és memorizálásakor alkalmazandó stratégiákat.

Nyelvtanulás 50 felett?
Nyelvtanulás 50 felett?

Mi az, ami még eltántoríthat a nyelvtanulástól 50 felett?

-Nem akarsz már idegenek előtt félve megszólalni, szégyenkezni.

-Nem tudsz vagy nem akarsz részt venni kötött nyelvoktatásban, nyelvtanfolyamon.

-Rengetegszer nekifogtál már az angol tanulásának, de soha nem volt eredmény.

-Úgy érzed, nem akarsz többé szavakat, nyel tani definíciókat magolni.

Szerencsére a fenti aggályokra a mai technológia ma már kiváló megoldást nyújt. Az internet segítségével, a tudást online megszerezve eljuthatsz Te is egy olyan magabiztos nyelvi szintre, ahol megérted a nyelvet és ahol már nem kell gondolkodnod a szavakon, kifejezéseken, ha meg akarsz szólalni. Nem kell mások előtt feszengve tanulnod vagy rengeteg időt áldozni a tanfolyamra és utána a házi feladok készítésére. Nem nem az online megtalálható ingyenes nyelvleckékről van itt szó. Azokkal is elérheted a kívánt cél, de nem mindegy mennyi energia és idő ráfordítással történik ez meg és lássuk be a nyelvtanulás idősebb korban is csak akkor lesz hatékony ha élvezed, amit csinálsz.

Nyelvtanulás 50 felett?
Nyelvtanulás 50 felett?

Mégis mennyi idő alatt tanulhatsz meg egy nyelvet?

A beszeljangolul.com önálló, otthon tanulásra alkalmas videós tananyagaival, 6 nehézségi szintre bontva mindent megkapsz, amit eddig a nyelvtanfolyamokból hiányoltál. Szigorúan egy nyelven, bevált audio módszertan szerint. Napi 30-40 perc ráfordítással 1 év alatt teljesen nulláról a magabiztosan kommunikáló szintre elérsz. Ezzel a tanulási mennyiséggel 70 naponta szintet lépsz, 1 év alatt erős középfokú, vagy akár felsőfokú nyelvtudásod lehet.

Leckéről leckére tudsz haladni, nincs szükség arra, hogy még hozzátanulj, házi feladatokat oldj meg. A leckék a megtanulást is biztosítják. Mindezt anélkül hogy be kellene járnod órákra, vagy mások előtt kelljen megszólalnod. És mégis elsajátítod a helyes kiejtést és megtanulsz beszélni.

Nyelvtanulás 50 felett?
Nyelvtanulás 50 felett?


Fotók: Pixabay, Vistacreate