Ötvenes nők titka, jól érzik magukat a bőrükben

Ötvenes nők lettünk, bár nem gondoltuk volna, hogy ez Velünk is megeshet. Vannak nők, akik nehezen viselik és vannak, akiken látszik, hogy meg sem kottyan nekik a saját koruk, bátran néznek vele szemben. Mi a különbség nő és nő között? Mindannyian féltjük a külsőnket, szépek, kívánatosak akarunk maradni mindörökre. Mit tegyünk érte, mire figyeljünk, hogy korunknak megfelelően élhessük életünket?

Ötvenes nők titka az öltözködés

Ötvenes nők titka: korunknak és egyéniségünknek megfelelő ruhát válasszunk.Mindig korunknak és egyéniségünknek megfelelő ruhát válasszunk. Nem vagyunk már tinilányok, nem a dögös ruhák tesznek azzá, egy ötvenes nő a kisugárzásával hódít, nem a magamutogatással. Testünk változáson megy át az eltelt évek alatt, de bőven kárpótol a belső harmónia, a magabiztosság. Stílusunkat e szerinti öltözködéssel koronázzuk meg.

Sokan beleesnek abba a hibába, hogy bár alakjuk valóban megközelíti a kifogástalant, a huszonévesek ruhatárát használják,észre sem véve, hogy a hátuk mögött mosolyognak:”Na ez se tudja hány éves”. Ezek a típusú nők lesznek azok, akik míg élnek keseregnek a koruk miatt és amiatt, hogy senki sem veszi őket komolyan.

Sok nő esik abba a hibába, hogy fiatalkori önmagához hasonlítja magát. Ne essünk apátiába azért, mert már nem vagyunk már huszonévesek. A cél az, hogy mindenki a jelenlegi külsejéből igyekezzen kihozni a maximumot.

Ötvenes nők titka a haj és smink

,,Öregít a hosszú haj” , sok nő gondolja azt, hogy mivel idősebb, a frizuráját is „öregasszonyosra” kell igazítania. Nem feltétlenül. Az ideális fazon megtalálása valóban igény, de az nem, hogy a stílusával ellentétben, csak mert 50 éves, bevállaljon egy fiús, rövid, egyszerűen a fejre simuló frizurát, ha előnytelenül is mutat.

Ha az ősz hajszálak zavarnak, fessük a hajunkat egy számunkra kedvező színre.

A sminkek közül sem minden mutat úgy a bőrünkön, mint fiatalon. Ne essünk abba a hibába, hogy vastag alapozással törekszünk a ráncok elfedésére.

A fekete szemceruza és szemöldök hatására csak még idősebbnek nézünk ki. Mindenből a halványabb árnyalatokat keressünk. Ha szükséges, a megfelelő technikák érdekében kérjünk tanácsot!

Amennyiben nem tudunk eligazodni, milyen ruhák és smink állna igazán jól nekünk 50 éves kor környékén, kérjünk tanácsot szakembertől.  Sok nő hajlamos rá, hogy régi ruhatárát használja tíz évvel később is, beleesve abba a hibába, hogy akkor is jól állt, az így lehet ma is.

Ötvenes nők titka – Étkezés

Ötvenes nők titka: minőségi ételfogyasztás

 

Az új étkezési szokások kialakítása nagyon fontos ebben a korban. Már kevesebb kalória bevitel szükséges és az is a minőségibb forrásokból. Egy kis édesség, nasi, sütike és már is lesz miért szomorkodni,mert a felugrott kilók már nem sietnek lefelé, mint régebben. Minden egyes deka elvesztéséért komoly harcot kell folytatni, érdekem tehát megfontoltan táplálkozni.

 

 

Ötvenes nők titka – Mozgás

Ötvenes nők titka: válasszunk kedvünkre mozgásfajtát.

A ötvenes nők közül sokan hanyagolják, vagy teljesen abbahagyják a mozgást. Pedig a testmozgás véd a betegségek ellen (szívbetegség, cukorbetegség, elhízás) és megfelelően karban tartja a testet. sőt a lelket is. Fájdalmaink ellenére is igyekezzünk mozogni, próbáljuk ki például a jógát, vagy a gyors gyaloglást. A mozgás még a fájdalmat is csillapítja.

 

 

 

Ötvenes nők titka a  pihenés

Ötvenes nők titka. pihenés.

Keveset pihenünk, nem alszunk eleget. Azok az idők elmúltak, amikor jól bírtuk az éjszakázást. Hiába a sok munka, intéznivaló, elég alvás nélkül nem fog menni. A kevés pihenés esélyesebbé tesz betegségek kialakulására, és sokkal jobban meglátszik majd a fáradtság az arcunkon.

 

 

 

 

Ötvenes nők titka – Munka-Karrier

Ötvenes nők titka: dolgozzunk kevesebbet, ne hajtsuk magunkat.

 

Az ötvenes nők már megteremtették a szükséges dolgokat, házat, kocsit, napi megélhetésük biztosított a legtöbb esetben. Ezek gond nélküli fenntartása a cél. Lassítsunk kicsit, már ne legyen a főállás után másod és harmadállás a cél.

 

 

 

Ötvenes nők titka – Kikapcsolódás

Ötvenes nők titka: válasszunk kedvünkre pihentető kikapcsolódást.

 

Felnőttek a gyerekek,ki is repültek. Jöhetnek az unokák,velük pedig a kikapcsolódás, kirándulások,közös programok. Barátainkkal is tervezhetjük a hétvégéinket. Választhatunk új hobbit is vagy a régebbieket vehetjük elő újra,hogy örömünket lelhessük benne. Egy jó masszázs is kiváló kikapcsolódás.

 

 

 

Ötvenes nők titka – Kapcsolatok

Ötvenes nők titka - KapcsolatokJó adat emberismeretre tettünk már szert. Nyugodtabban, békésebbek is lettünk. Bátran megmondjuk, ha nem tetszik vagy nem akarjuk. Igen, ez időre már megtanultunk nemet mondani. Nem mennyiségi, hanem minőségi kapcsolatokat tartunk fenn.Bár lett volna ennyi tapasztalatunk huszonévesen.

 

 

 

 

 

Ötvenes nők titka – Szexuális élet

Ötvenes nők titka: ne tagadjuk meg magunktól az örömöket.

Noha társadalmunk azt sugallja, szexinek csak egy fiatal érezheti magát, ez nem igaz. Öltözzünk szexisen és érezzük magunkat kívánatosnak 50 évesen is. A szexet sem kell hanyagolni, sőt, sok nő számára ilyenkor a legélvezetesebb a testi szerelem, ne tagadjuk meg önmagunktól az ilyen irányú örömöket sem.