Hétvégi kirándulás Dömösön

Hétvégi kirándulás Dömösön

Kihasználva az utolsó szép nyári időket, az előző hétvégén kirándulást terveztem Dömösre. Dömös 45 kilométerre van Budapesttől, kocsival egy óra sem szükséges. Célom, hogy a 2016- ban elkészült Prédikálószéki kilátóból megcsodáljam a Dunakanyart.

Hétvégi kirándulás Dömösön

Dömösre beérve a központban leparkoltam és nekiláttam a 4-5 órás túrának. Csodálatos erdei túra, bár nem egy rövid táv,minden pillanata megérte. Az út során nagyon sok emberrel találkoztam, igazán közkedvelt hely a túrázók között. Közel 9 kilométer felfelé és amikor megérkezünk pazar kilátás fogad. A látványt egyszerűen leírni sem lehet, a képek önmagukért beszélnek. Odafenn ellehet merengni az élet nagy dolgain és tervezgetni a jövőt.

Olyan érzés, amit nem sok helyen tapasztal meg az ember, az igazi, érintetlen szépség. A visszaút már nem is tűnik olyan hosszúnak,teljes a feltöltődés.

Lássuk a képeket:

Leérve ismét Dömösre, még meglátogattam a falu másik végén lévő Prépostsági romokat is, ahol a templom föld feletti építményéből már csak csekély romok maradtak meg, de még így is nagyon szép. Az altemplom föld alatti része nagyon szépen rendbehozva.

 

 

További látnivalók Dömösön: