Újrakezdés, pályamódosítás tudatosan 50 felett

Újrakezdés SEO szakemberként.

Az újrakezdés minden esetben egy nagyon fontos változás az életünkben, sokan nem is merik meglépni. A cikkben bemutatásra kerülő Burai Barbi az ötvenes nők soraiból 30 év vendéglátózás után újrakezdve, SEO szakemberként dolgozik tovább.

Újrakezdés, vendéglátósból  online marketingbe Burai Barbi SEO szakember.

Ötvenesnő: Mikor váltottál? Miért döntöttél úgy, hogy pályát módosítasz?

 Újrakezdés, Burai Barbi SEO szakember
Burai Barbi SEO szakember

 

 

Burai Barbi SEO szakember: 2016- ban történt az újrakezdés életem egy részében, de ezt egy hosszabb, kereséssel töltött időszak előzte meg. Szerettem a munkám, de már évekkel előtte kerestem a lehetőséget az újrakezdésre. Olyan munkát kerestem, amit ugyanúgy szeretek, mint a vendéglátást, de már az időmet magam szabom, a hétvégéket és ünnepnapok alatti munkát magam döntöm el.

 

 

 

 

Ötvenesnő: Mivel foglalkozol most?

Burai Barbi SEO szakember: Keresőoptimalizálás, SEO a szakterületem és online marketinggel tanácsadással segítem a kivállalkozásokat, de honlapkészítést is vállalok, ha épp belefér az időmbe.

Ötvenesnő: Miért éppen a keresőoptimalizálás mellett döntöttél az újrakezdéshez? Beszélj erről egy kicsit részletesebben!

Burai Barbi SEO szakember: Évekkel ezelőtt az online marketing kezdett el foglalkoztatni és ebben az irányban kezdtem meg tanulmányaimat. Minél jobban belemélyedtem, éreztem, hogy ez az a terület, ami igazán érdekel, bár még nem tudtam pontosan melyik ága, részterülete. Készítettem honlapokat vállalkozások számára és segítettem a marketingjüket. Ekkor találtam rá a keresőoptimalizálásra, ami mellett végül is döntöttem. A keresőoptimalizálás sajnos még mindig egy „feketelyuk” az online vállalkozások számára, nagyrészük nem ismeri, vagy érti a szerepét.

Azt mindenki tudja, hogy ma már az online jelenlét nagyon fontos a vállalkozás számára, de azt kevesen, hogy egy honlap mitől szerepel jól a keresőkben. A fejlesztőnél megrendelnek egy honlapot, ami tényleg nagyon szép, design- os és a célnak szerintük megfelel. Ettől még a jó helyezés és a látogatók  hiányoznak,így a bevétel,profit is. Ekkor jön a SEO szakember és a honlapot optimalizálja a keresőkre. Ennek vannak technikai, szerkezeti, tartalmi és egyéb részei is. Ha ez nincs meg, akkor az eredmények sem jönnek. A munkám tehát az, hogy a honlapot a lehető legjobb pozícióba hozzam és a látogatók számát növeljem.

Ötvenesnő: Mit szeretsz benne?

Burai Barbi SEO szakember: Röviden? Mindent 🙂 Ha hosszabban kell válaszolnom, akkor azt mondanám, szeretem látni a munkám beérett gyümölcsét, az elégedett ügyfeleket. Szeretem látni, ahogy a honlap a keresőkben egyre jobb helyezést ér el, több ember látogatja a honlapot, elköteleződnek és ezáltal a tulajdonos elégedett mosollyal teszi el a nagyobb bevételt.

Ötvenesnő: Mi volt a legnagyobb kihívás? Beszélj a nehézségekről!

Burai Barbi SEO szakember: Talán a korom, amire pedig mindig is büszke voltam, na az nem igazán segített. Mikor elkezdtem a tanulást, még nem tudatosult Bennem, hogy ez egy eléggé férfias szakma, szinte nincs is nő a szakterületen. Aztán ott volt az is, hogy én még nem tanultam számítástechnikát, mikor suliba jártam, még nem volt elterjedve Magyarországon a számítógép, ellenben a mostani gyerekek már szinte az anyatejjel szívják magukba a használatát. Így ezt kihívásnak érzem, hogy a mai fiatalabb, szinte csak férfi kollegák között, nőként megálljam a helyem.

Ötvenesnő: Ki és mi segített, adott erőt, hogy felépíts egy új vállalkozást? Szerinted milyen emberi tényezőkön múlik a siker?

Burai Barbi SEO szakember: Az akaraterő, céltudatosság, önfegyelem hármasa. Mindig is nagyon fegyelmezett ember voltam ez egy nagy előny volt számomra. Tudtam, hogy mit szeretnék és azt is, hogy ez csak rajtam múlik.

Ötvenesnő: Kérlek, búcsúzz egy kedvenc idézettel, ami segített utadon, amellyel üzensz azoknak a nőknek, akik még innen vannak, de szeretnének továbblépni!

Burai Barbi SEO szakember: Nehéz választani, mert sok kedvencem van, de talán a két legfontosabb számomra:

“Két dologra kell törekednünk életünkben: először arra, hogy megszerezzük, amit akarunk, másodszor arra, hogy élvezzük. Csak a legbölcsebb emberek érik el a másodikat.” (Dale Carnegie)

És egy ima:

„Uram, adj türelmet, hogy elfogadjam, amin nem tudok változtatni,
adj bátorságot, hogy megváltoztassam, amit lehet, és
adj bölcsességet, hogy a kettő között különbséget tudjak tenni.” (Assisi Szent Ferenc)

Ötvenesnő: Köszönöm Barbi, hogy elmesélted az újrakezdésed történetét. További sok sikert kívánunk munkádhoz és jó egészséget!

Kedves olvasóm, ha Te is ismersz hasonló sikertörténetet, kérlek oszt meg Velünk, bátorítva azokat az ötvenes nőket, akik még nem merték meglépni, hogy vágyaikat, terveiket kövessék.

Burai Barbi SEO szakember munkájáról, elérhetőségéről további információk:

Honlapok: HonlapSEO

Burai Barbi

Facebook: Honlapseo