8 utazás, amit minden ötvenes nőnek ki kell próbálnia!

8 utazás, amit minden ötvenes nőnek ki kell próbálnia!

8 utazás, amit minden ötvenes nőnek ki kell próbálnia!

Sokan úgy gondolják, hogy az utazgatás a fiatalok programja, de ez nem igaz! Az ötvenes nők számára, akik már felépítették az életüket és évtizedeken át a családjukkal foglalkoztak, egy nagy kiruccanás a megújulás szimbóluma is lehet.

Ez a 8 utazásfajtát egy nőnek sem szabad kihagynia az ötvenes éveiben!

1. Nagy, csajos nyaralás

Bár minden bizonnyal sok csajos hétvégét sikerült eltöltened már a barátnőiddel, de voltatok együtt egyszerre több mint egy hetet? Ha nem, itt az ideje, hogy kipróbáld – és gondolkozz el azon, miért nem mentetek el a lányokkal már korábban egy ilyen útra. Válasszatok ki együtt egy úti célt, ahol élvezhetitek egymás társaságát, miközben együtt tanulhattok vagy tapasztalhattok meg új dolgokat.

8 utazás, amit minden ötvenes nőnek ki kell próbálnia!
8 utazás, amit minden ötvenes nőnek ki kell próbálnia!

2. A mesés körutazás

A kalandok, a hűsítő koktélok és az ínycsiklandó ételek egyszerűen felülmúlhatatlanná teszik a körutazásokat. Manapság rengeteg különféle tematikájú körutazás van a piacon – egy kis kutatással választhatsz a luxus utazások, a pénztárcabarátnak számító tengerjáró utak és a bakancslistásnak számító élménycunamik között.

3. Az európai turné

Emlékszel, milyen izgalmas volt fiatal lányként vonatra szállni és elindulni az ismeretlenbe? Miért ne elevenítenéd fel az élményt? Az Interrail bérlettel számos európai városba eljuthatsz vonattal, melyek tiszták, gyorsak és nem kell a tömegben sem zötykölődnöd, hiszen ezeken a járatokon valódi első osztály, sőt még hálókocsi is vár, nem beszélve a luxus étkezőkocsiról! Igazi romantikus utazás ez.

4. Az aktív kihívás

Keményen dolgoztál, hogy formában tartsd magad, de néha hiányzik a motivációl? Használd fel erőnléted egy jótékonysági cél elérésére, csatlakozz egy csapathoz, vagy vágj bele egyedül.

5. Elmélyülés a megújulásért

Mindannyian tudjuk, milyen könnyű beleragadni a megszokott kerékvágásba, itt az ideje annak, hogy új kultúrákban mélyülj el, ehhez pedig utazni kell! Néhány hétnyi felfedezés teljesen megváltoztathatja a világképed és feltölt a következő időszakra.

8 utazás, amit minden ötvenes nőnek ki kell próbálnia!
8 utazás, amit minden ötvenes nőnek ki kell próbálnia!

6. Ajándék saját magadnak

Az egyéni utazás lehetővé teszi, hogy kizárólag önmagadra összpontosíts – és megérdemled, hogy minél többet megélhess ebből! Az élet néha egy nagy kompromisszumnak tűnhet, de itt a lehetőség, hogy elmenj valahová, azt csinálj, azt egyél, amit akarsz, és ami valóban boldoggá tesz.

7. Önkéntesség

Az önkéntesség az utazás legkifizetődőbb módja, ami betekintést enged egy olyan világba, amelyet egy egyszerű nyaralás soha nem tudnál megismerni. A világ minden táján találhatsz magadnak önkéntes programot, ezek két héttől akár több hónapon át is tarthatnak, így kiválaszthatod a neked leginkább megfelelőt.

8. Szafari stílusosan

Ki ne álmodott volna arról, hogy elefántokat, vagy lopakodó oroszlánt, esetleg a vacsoráját a fák lombjából csipegető zsiráfot lát? A szafarik a legtöbb ember bakancslistáján szerepelnek – tehát itt az ideje megvalósítanod ezt az álmot. Szerezz be megfelelő ruházatot, adasd be a szükséges oltásokat, vigyél sok naptejet és a fényképezőgépet se hagyd otthon!