Letagadnál pár évet? Az ötvenes nők nagy barátja a színtanácsadás!

színtanácsadás

Letagadnál pár évet? Az ötvenes nők nagy barátja a színtanácsadás!

Azt mindenki tudja, hogy a megfelelő szabású ruhákkal akár 5-10 kilóval is karcsúbbnak tűnhet egy nő, de azt már kevesebben, hogy a megfelelő színek kiválasztásával meg is fiatalodhatnak az arcvonások. Ez pedig az ötvenes nők esetében igencsak jó dolog, és színtanácsadás segítségével érhető el.

A színtanácsadó segít a megfelelő színek kiválasztásában, hogy azok kihangsúlyozzák a jó tulajdonságokat és elrejtsék a hibákat. A színtanácsadás alkalmazható bútorok és otthonok színeinek megválasztására, valamint a munkahelyek és üzletek színeinek tervezésére is, de leggyakrabban a mindennapi ruházkodásban nyújt nagy segítséget számunkra.

Az ötvenes nők nagy barátja a színtanácsadás!
Az ötvenes nők nagy barátja a színtanácsadás!

A színtípusok jellemzői a színtanácsadás szerint

Téli színtípus: A téli színtípusoknak általában hideg, sötét bőrük van, és a hajuk sötét, fekete vagy barna. A szemük sötét, és gyakran barna, fekete vagy kék. A téli színtípusokhoz jól illenek a hideg színek, mint például a fekete, a kék, a zöld és a fehér.

Nyári színtípus: A nyári színtípusoknak általában világos, meleg bőrük van, és a hajuk világos, szőke vagy barna. A szemük világos, és gyakran zöld, kék vagy szürke. A nyári színtípusokhoz jól illenek a meleg színek, mint például a rózsaszín, a halványkék és a világoszöld.

Őszi színtípus: Az őszi színtípusoknak általában meleg, sötét bőrük van, és a hajuk sötét, barna vagy vörös. A szemük meleg, és gyakran barna, szürke vagy zöld. Az őszi színtípusokhoz jól illenek a meleg, világos színek, mint például a bordó, a barna és a narancssárga.

Mivel minden ember egyedi, így az egyes emberek kevert színtípusúak is lehetnek egyes jellemzők, mint például a bőr, haj, szem színe alapján. A színtanácsadók segítenek az egyénre szabott színtípus meghatározásában, és ahhoz illő színek kiválasztásában. A téli színtípusok sötétebb, hideg színekkel jellemezhetők, mint például a fekete, a kék, a zöld és a fehér. A nyári színtípusok világosabb, meleg színekkel jellemezhetők, mint például a rózsaszín, a halványkék és a világoszöld. Az őszi színtípusok színei a téli és a nyári színek között vannak, mint például a bordó, a barna és a narancssárga.

Az ötvenes nők nagy barátja a színtanácsadás!
Az ötvenes nők nagy barátja a színtanácsadás!

A színtanácsadás menete általában a következő lépésekből áll

Először a tanácsadó megismeri az ügyfél jelenlegi színeit és stílusát. Ezután következik az egyéni színtípus meghatározása, amely az ügyfél sminktelen bőrének, hajának és szemének színétől függ. A színtanácsadó ennek alapján javasolja a típushoz illő színeket. Harmadik lépésként a meghatározott színekből kiválasztásra kerülnek azok, amelyek a legjobban illenek az ügyfél arcvonásaihoz és színtípusához, ezt követi a színek alkalmazása, amely a tanácsadó segítségével történik. Fontos tudni, hogy a festett haj befolyásolja az eredményt.

A színtanácsadás folyamata egyénenként és szolgáltatótól függően változhat, de az alaplépések általában ezek.