Egy ágyban vagy külön jobb aludni?

egy ágyban vagy külön jobb aludni?

Amit sosem mertél megkérdezni: egy ágyban vagy külön jobb aludni?

Az emberek nagy többsége, úgy véli, hogy nem igazi már ott a kapcsolat, ahol nem alszanak egy ágyban a párok, csak a megromlott kapcsolat vezetheti oda őket, hogy külön ágyban aludjanak. A párok jelentős többségénél ezért ez a gondolat fel sem merül. Amerikában szakértők vizsgálták a témát és arra a megállapításra jutottak, hogy négy párból egy nem tölti együtt az éjszakát, ami nem feltétlenül rossz dolog.



Együtt vagy külön aludjunk?

Egy klinikai szakpszichológus szerint figyelembe kell venni, hogy mindenkinek mások az igényei, az alvási szokásai, ezért minden pár más és más. Van, aki a TV-t hallgatja úgy tud elaludni, van olyan, aki csak sötétben, de akad, aki csak csendben, így a közös ágy sok esetben nehezteléshez, vitákhoz vezethet a pár tagjai között.

Az ilyen esetekben praktikus és ha megoldható, szükséges megoldás is a különalvás, ami így hozzájárul a felek elégedettségéhez és a pihenéshez. Hangsúlyozni kell azt is, hogy napjainkban az emberek a kapcsolatokon belül is egyre inkább igénylik a privát szférát, a saját teret, erre a problémára is megoldás lehet egy saját ágy. Természetesen mindez nem jelenti azt, hogy csak ez a megoldás, hiszen vannak előnyei az egy ágyban alvásnak is.

Egy szexológus Dr Laura Steinberg szerint az esti összebújás segíti a kötődést, az egymás mellett alvás oxitocint szabadít fel a szervezetben, ami nemcsak a stresszt csökkenti, hanem az intimitást is növeli. Kiemelte még a reggeli beszélgetések fontosságát is , és azt, hogy nehezebb haraggal lefeküdni, ha egy ágyba bújunk be. Viszont szerinte is megvannak az előnyei a külön alvásnak, hiszen a felek egy idő után hiányolni kezdik egymást, ami segíthet felélénkíteni a szerelmet, szorosabbra fűzni a kapcsolatot. Ugyanakkor a szexnek sem kell emiatt elmaradnia annyi csupán a különbség, hogy utána nem egy helyen szenderülnek álomba.

Egy ágyban vagy külön jobb aludni?
Egy ágyban vagy külön jobb aludni?



Mégis mi akkor a jó megoldás?

Az, hogy azt tegyék a párok ami nekik a legjobb és ne foglalkozzanak azzal, hogy mások mit gondolnak vagy mondanak a témáról. Abban az esetben, ha eltérnek a párok pihenési formái, akkor a legjobb megoldás a külön ágy, az együtt töltött éjszaka az alvás rovására menne.

Az is megoldás lehet ha csak néha alszanak külön a párok, hogy felfrissítsék a kapcsolatukat, de a lényeg, hogy beszéljék át nekik mi a legjobb megoldás. Természetesen ha a külön ágy eltávolodást okoz, akkor nem ez a legjobb megoldás számukra.

Az ÁgyneműShop webáruházban a 220×240 cm méretű ágytakarók kínálata rendkívül változatos, nagyon elegáns, igazi luxus minőségben. Egy közös ágynemű sokszor romantikus tud lenni, de csak akkor, ha megfelelő anyagból és méretben készült.

egy ágyban vagy külön jobb aludni?
Egy ágyban vagy külön jobb aludni?

Összegezve

Az, hogy kinek jó megoldás az együtt és kinek a külön alvás, azt mindig a pár tagjainak a döntése határozza meg. A mai modern rohanó világunkban az emberek jobban igénylik a személyes teret mint évtizedekkel ezelőtt.

 





Fotók: Pixabay, Vistacreate